Help

De website van de gemeente Boxmeer is zo ingericht dat u er gemakkelijk uw weg kunt vinden. Hieronder volgt een uitleg van de werking van onze site. Loopt u toch nog tegen problemen op of heeft u een vraag over het functioneren van de website, dan kunt u een e-mail sturen naar de webmaster. Heeft u inhoudelijke vragen aan de gemeente Boxmeer die niet specifiek over de website gaan, dan kunt u uw vraag sturen naar gemeente@boxmeer.nl.

Hoofdnavigatie

De hoofdnavigatie vindt u boven in uw scherm. Met deze knoppen heeft u toegang tot alle hoofdonderdelen van de website.

Sub-navigatie

De hoofdonderdelen bevatten meerdere subpagina's.  In het onderstaande voorbeeld is geklikt op ‘In Boxmeer' in het hoofdmenu. Er verschijnen nu een aantal subpagina's in het uitklapmenu.

Door op deze subpagina's te klikken, wordt u doorgeleid naar de betreffende pagina. U kunt altijd weer terug door in het hoofdmenu te klikken of te kiezen voor het zgn. "kruimelpad" bovenaan de pagina (zie ook hieronder).

Kruimelpad

Boven de titel van de pagina vindt u een zogenaamd ‘kruimelpad’ (dit ziet er bijvoorbeeld zo uit:
Home > In Boxmeer ). Op deze manier kunt u altijd zien waar u zich in de site bevindt (in het voorbeeld bevindt u zich bij het onderdeel "in Boxmeer" van de gemeente Boxmeer). U kunt altijd één of meerdere niveaus ‘terug’ door op een titel in het kruimelpad te klikken (in het voorbeeld bijvoorbeeld op de titel ‘Home').

Sitemap

Via de knop ‘site-map’ (in het menu in de bovenste balk) komt u bij het overzicht van de hele website.

Via de knop ‘Home’ (linksboven of op logo klikken) komt u altijd terug op de startpagina.

Snelmenu

Aan de rechterkant van de pagina ziet u het snelmenu.
Via het snelmenu kunt u in één klik kiezen voor onderdelen van de website die veelgevraagd zijn of die snel bereikbaar moeten zijn.

Zoeken in de website

Als u snel even wat op wilt zoeken op de website dan kunt u gebruik maken van het zoekvenster rechtsboven op de pagina. U vult daar een zoekterm in en drukt op de knop "Zoeken". De gevonden artikelen en documenten die voldoen aan de zoekterm ziet u vervolgens verschijnen in het middenvenster van de pagina. Als u dan op één van de gevonden titels klikt wordt het betreffende artikel of document getoond.

Lettergrootte aanpassen

Door te klikken op het loepje met het "+" -teken kunt u de teksten op de website vergroten. Met name voor slechtzienden is dit van groot gemak. Door meerdere malen te klikken kunt u de lettergrootte een aantal keer vergroten. Hetzelfde geldt voor het loepje met het "-" -teken, maar dan omgekeerd. Met de knop reset komt de site weer in zijn oorspronkelijke grootte.

Voorlezen op het internet

De voorlees-functie van ReadSpeaker is handig voor een ieder met een lees-handicap. Dan kunt u denken aan slechtzienden, dyslectici en voor mensen die moeite hebben met lezen en schrijven. Maar eigenlijk gewoon voor iedereen die liever luistert dan leest!