Inbrekers zitten in de zomerperiode niet stil!

Dit item is gearchiveerd op 17-08-2012.

Terwijl veel mensen vakantie vieren in binnen- en buitenland, slaat het dievengilde toe. De politie waarschuwt u dat inbrekers doelgericht op zoek gaan naar woningen waar duidelijk niemand thuis is.

Bij twijfel gaan ze eerder een straatje verder. Ook wanneer er onlangs bij u in de straat ingebroken is, loopt u meer risico om het volgende slachtoffer te worden. U doet er goed aan uw woning goed af te sluiten en een bewoonde indruk achter te laten.


Oproep aan inwoners
Natuurlijk let de politie op vreemde en verdachte situaties in uw wijk.
Maar daar kunnen zij úw ogen en oren goed bij gebruiken. Vertrouwt u een situatie niet? Bel dan direct 112, ook als u twijfelt.
Daarnaast kunt u preventieve maatregelen nemen, zoals het zorgen voor degelijk hang- en sluitwerk en de woning goed afgesloten achterlaten als u weggaat.


Aangifte doen
Is er toch bij u ingebroken of is er een poging gedaan? Dan is het belangrijk dat u altijd aangifte doet. De politie kan dan een onderzoek instellen en gericht surveilleren. Ook kan met uw aangifte een aangehouden verdachte vervolgd worden.
Melding doen van inbraak of verdachte situatie? Bel 112 bij heterdaad en 0900-8844 achteraf.


Voor tips en informatie over de strijd tegen woninginbrekers kunt u terecht op de speciale website www.samentegeninbrekers.nl 

Let in de zomerperiode ook extra op het huis van uw buren!


 

Volg ons op twitter
Volg ons op facebook