Vier ondernemingen gemeentelijke Fairtrade Sticker

Dit item is gearchiveerd op 22-06-2012.

De Werkgroep Fairtrade Gemeente Boxmeer heeft de landelijke Fairtradedag op 12 mei aangegrepen om opnieuw enkele ondernemingen te onderscheiden met de gemeentelijke Fairtrade Raamsticker.

Deze sticker wordt toegekend aan bedrijven die eerlijke handel en duurzaam ondernemen in hun bedrijfsbeleid laten zien en die voldoen aan de criteria van Fairtrade. Wethouder Hendriks-Van Haren reikte op deze dag de gemeentelijke Fairtrade Raamsticker uit aan de volgende bedrijven:

  • Hema in Boxmeer. Hema verkoopt onder andere artikelen met het Max Havelaar of het FSC keurmerk en heeft bovendien de eigen actie ‘return to sender’.
  • De Korenbloem in Boxmeer. Deze winkel verkoopt veel Fairtrade voedingsartikelen en bovendien veel biologische producten.
  • Vakantiepark ‘De Vers’ in Overloon. Zowel in het restaurant als op het parkgedeelte is duurzaam ondernemen duidelijk zichtbaar.
  • De Schutkooi in Vortum-Mullem. Als prachtig rustpunt voor de wandelaar en fietser in de Maasheggen verkopen zij vooral Max Havelaar consumpties aan de bezoekers.

De vers in Overloon
Vakantiepark "De Vers" in Overloon

Fairtrade gemeente
De uitreiking van de raamsticker past in het streven van de gemeente Boxmeer om de titel ‘Fairtrade gemeente’ te behalen. Met de titel Fairtrade gemeente laat een gemeente zien dat zowel het gemeentebestuur als de ondernemingen, verenigingen en inwoners in de gemeente aan fairtrade – eerlijke handel – een warm hart toe dragen.


Drie belangrijke onderdelen van Fairtrade zijn: milieubewust ondernemen, zorg voor mensen én het betalen van een eerlijke prijs.
De Werkgroep Fairtrade gemeente Boxmeer inventariseert welke bedrijven ook voldoen aan de criteria van Fairtrade en zal nog veel meer raamstickers uit gaan reiken.


Hebt u in uw onderneming ook duurzaamheid als speerpunt in uw beleid en meent u ook te voldoen aan de criteria voor ‘Eerlijke Handel’ dan komt u mogelijk ook in aanmerking voor deze eervolle raamsticker die uw bedrijf kan onderscheiden voor (potentiële) klanten.
Neem voor meer informatie contact op met de Werkgroep Fairtrade gemeente Boxmeer. Contactpersoon: Theo Peters, telefoonnr. (0485) 571071, e-mail fairtradegemeenteboxmeer@hotmail.com.
 

Volg ons op twitter
Volg ons op facebook