De energie top 5 voor Boxmeer centrum

Home > Inwoners > Duurzaam wonen > De energie top 5 voor Boxmeer centrum

De energie top 5 voor Boxmeer centrum

We hebben een scan laten verrichten voor de huizen van Boxmeer centrum. Hier kwam een top 5 uit!

1. Spouwmuurisolatie

Met spouwmuurisolatie koelen muren minder snel af en dat voegt comfort toe! Bijkomend voordeel is dat u zo’n 15 tot 20% gas bespaart. Het aanbrengen gebeurt van buitenaf, de overlast is dus minimaal.

2. Vloerisolatie

Bij aanwezigheid van een kruipruimte kan vanaf de onderzijde de vloer geïsoleerd worden. Naast de zeer merkbare comfort-verhoging zal de gasbesparing 5 a 10% bijdragen.

3. Isolerend glas

Het vervangen van glas gaat vaak gepaard met het aanpassen of vervangen van de kozijnen. Daarmee wordt meteen de kierdichting/tocht aangepakt. Dit betekent comfortverhoging en een besparing van 5 a 10% op de gasrekening.

4. Zonneboiler

Op de bestaande warmwaterinstallatie kan bijna altijd een zonneboiler gekoppeld worden. Is de situatie wat betreft dakligging en plaats van de technische ruimte goed, dan kunt u maar liefst 20 tot 25% op de gaskosten besparen. Op deze investering zit een landelijke subsidie.

5. Energiebesparende verlichting

Energiezuinige verlichting is eigenlijk een must, nu de gloeilamp en halogeenlamp verboden zijn. Op dit moment zijn er voor alle situaties (soort lamp en kleur van het licht) volop mogelijkheden. Dimbare lampen blijven een aandachtspunt; hierbij dient u bij de experts de juiste combinaties te verkrijgen. Besparing op electrakosten 5 tot 15%.

zonnepanelen

Voor meer tips of hulp kunt u terecht bij ons energieloket: www.brabantwoontslim.nl/boxmeer