Film klimaatbestendig Land van Cuijk

Home > Inwoners > Duurzaam wonen > Film klimaatbestendig Land van Cuijk

Film klimaatbestendig Land van Cuijk

Staat jouw tuin blank als het hard regent? Staat het water wel eens in je kelder? Een ondergelopen straat? Het klimaat verandert. Dat uit zich onder andere in een toename van heftige regenbuien, gevolgd door langdurige droogte en hogere, tropische temperaturen. Het wordt kortom, vaker te droog, te nat en te warm. De gemeenten in het Land van Cuijk spelen hier, in samenwerking met het Waterschap Aa en Maas en de provincie Noord-Brabant, op in door hun gebouwen en de openbare ruimte klimaatbestendig te maken: bestand tegen de gevolgen van klimaatverandering. Maar ook veel tuinen van mensen kunnen nog wel wat extra klimaatbestendigheid gebruiken. Hoe staat het met jouw woonomgeving? Ga jij samen met medebewoners aan de slag kijk dan op www.aaenmaas.nl/klimaat voor een interessante subsidieregeling. Dat heet samen gaan we voor groen!

Bekijk de film over een klimaatbestendig Land van Cuijk .

WYSIWYG

Bekijk ook het filmpje met tips om uw tuin klimaatbestendig te maken.

Open film