Overloners aan de slag na Energiecafé

Home > Inwoners > Duurzaam wonen > Overloners aan de slag na Energiecafé

Overloners aan de slag na Energiecafé

Het eerste ‘Energiecafé’ van de gemeente Boxmeer in Overloon is vooral bezocht door mannen. Dát er nog energie valt te besparen in en om een groot deel van Overloon bleek uit de buurtscan uitgevoerd door energieadviseur Ruud Megens. De resultaten logen er niet om. De meeste winst valt voor Overloon te behalen met spouwmuurisolatie, zonneboilers, zonnepanelen, vloer- en dakisolatie.

Een energiequiz vormde het spannende slot van het plenaire gedeelte van de avond. Vragen over hoeveel geld en energie je bespaart met triple glas of over de korte terugverdientijd van zonnepanelen. Met de finalevraag, hoeveel warmtepompen zijn er in heel Boxmeer in 2017 geïnstalleerd, won Dhr. Jo van Gerwen de hoofdprijs. Hij kreeg uit handen van wethouder Duurzaamheid Bouke de Bruin de hoofdprijs, een energiescan ter waarde van 450 euro. Maar Jo die zijn huis al optimaal geïsoleerd heeft en voorzien van de modernste snufjes op energiegebied doneerde de scan aan zijn buurman, die blijkbaar nog flink aan de slag moet.

Tenslotte kon tijdens de minimarkt informatie ingewonnen worden bij diverse lokale installatiebedrijven.

De volgende energiecafé ’s van de gemeente Boxmeer vinden in november plaats.

Weten welke maatregelen voor u interessant zijn? Kijk eens op www.brabantwoontslim.nl of www.buurkracht als u (voordelig) samen met uw buurt aan de slag wilt.

Overhandigen energiescan

Te downloaden:

WYSIWYG

Bekijk ook het filmpje met tips om uw tuin klimaatbestendig te maken.

Open film