Subsidieregeling voor woningisolatie

Home > Inwoners > Duurzaam wonen > Subsidieregeling voor woningisolatie

Subsidieregeling voor woningisolatie

Woningeigenaren en zakelijke gebruikers kunnen vanaf 2021 subsidie aanvragen voor duurzame energieopwekking, isolatiemaatregelen en/of aansluiting op een warmtenet. Dat kan met de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE).

Woningeigenaren

Woningeigenaren kunnen subsidie aanvragen voor een zonneboiler, een warmtepomp, een aansluiting op het warmtenet en 5 typen isolatiemaatregelen: gevelisolatie, dakisolatie, vloerisolatie, spouwmuurisolatie en hoogrendementsglas. De eigenaar dient de koopwoning als hoofdverblijf dient te hebben. En als een woningeigenaar in aanmerking wil komen voor een isolatiemaatregel, dan moet hij daarnaast nog voor minimaal 1 andere maatregel subsidie aanvragen. Dat kan een andere isolatiemaatregel zijn, maar ook een warmtepomp of zonneboiler of aansluiting op het warmtenet.

Zakelijke gebruikers

Zakelijke gebruikers zijn bedrijven, woningcorporaties, verenigingen, Verenigingen van Eigenaren (VvE's), overheden en particuliere verhuurders. Zij kunnen subsidie aanvragen  voor een warmtepomp en een zonneboiler.

Vereniging van Eigenaren

Voor VvE’s kan subsidie worden aangevraagd voor een centrale aansluiting op een warmtenet. Het moet gaan om een appartementencomplex, waarvan de bewoners eigenaar zijn van het koopappartement én hoofdbewoner zijn.

De voorwaarden voor de ISDE-subsidie vind je op  www.rvo.nl/subsidie-en-financieringswijzer/isde.

Neem voor advies contact op met ons Energieloket https://brabantwoontslim.nl/gemeente/boxmeer/