Home > Inwoners > Duurzaam wonen > Verenigingsgebouw verduurzamen? Vraag een stimuleringsregeling duurzaamheid aan!

De stimuleringsregeling biedt (sport) verenigingen en stichtingen in Boxmeer de mogelijkheid om tegen gunstige voorwaarden geld te lenen om de energierekening van hun gebouw te verlagen!

Duurzame maatregelen

Met deze lening zijn energiebesparende/opwekkende maatregelen mogelijk, zoals:

• Spouwmuurisolatie
  • Dakisolatie
  • Dubbel glas
  • Ledverlichting
  • Raamisolatie
  • Vloerisolatie
  • Zonnepanelen
  • Warmtepomp

Ook kan de lening gebruikt worden voor andere duurzaamheidsmaatregelen, zoals:

• Groene daken
  • Groene gevels
  • Verwijderen van asbest indien gecombineerd met zonnepanelen of een groen dak

Wat zijn verstandige maatregelen?

De gemeente Boxmeer heeft in het verleden sportverenigingen een gratis energiescan aangeboden. Zou uw vereniging dit graag willen? Informeer bij de medewerker duurzaamheid naar de mogelijkheden.

Wat is de hoogte van de lening?

Uw vereniging of stichting kan minimaal €5.000,- en maximaal €40.000,- lenen. De lening heeft een looptijd van 15 jaar en wordt op basis van annuïteit afgelost. De rente op deze lening bedraagt 1%.

Aanvragen lening

De lening vraagt u aan door het aanvraagformulier in te vullen. Houd hierbij rekening met het volgende:

• U bent een vereniging of stichting zonder winstoogmerk, met maatschappelijk belang of een andere rechtspersoon die gebruik maakt van een gemeentelijk openbaar gebouw.
  • U dient de aanvraag in voordat u de maatregelen uitvoert.
  • Bij de aanvraag komt een:
    • een lijst van de te treffen duurzaamheidsmaatregelen en een indicatie van de te verwachten energiebesparing en/of productie van duurzame energie;
    • een planning van de uitvoering van de werkzaamheden;
    • een investeringsbegroting, zijnde de werkelijke kosten van de maatregelen (materialen en werkzaamheden) met een financiële onderbouwing (op basis van offertes) alsmede een financieringsplan.

Is uw aanvraag na onze beoordeling akkoord ontvangt u een toewijzingsbrief en een informatiepakket van de SVn. Hierna dient u een aanvraag in bij SVn voor een krediettoets. Het aantal te verstrekken leningen is niet onbeperkt. Wacht dus niet te lang!

Vragen?

Met vragen over de stimuleringsregeling duurzaamheid kunt u terecht bij de medewerkers duurzaamheid van de gemeente Boxmeer.