Aanvragen laadpunt elektrische auto

Home > Inwoners > Elektrisch rijden > Aanvragen laadpunt elektrische auto

Aanvragen laadpunt elektrische auto

Heeft u een elektrische auto en geen mogelijkheid om deze te laden op eigen terrein of binnen 300 meter loopafstand? Dan kunt u een openbaar laadpunt aanvragen. Dit kunt u rechtstreeks bij Vattenfall doen en kost slechts enkele minuten.

Vattenfall beoordeelt de aanvraag in overleg met de gemeente. Er wordt gekeken naar bereikbaarheid en zichtbaarheid van de laadpaal en de aanwezigheid van leidingen. Ook houden we rekening met parkeerdruk en omwonende. Dit duurt 2 tot 4 weken.

Na de definitieve locatiekeuze publiceert de gemeente het verkeersbesluit, hiertegen kunnen omwonende bezwaar maken.

Na de bezwaarperiode wordt de laadpaal geïnstalleerd.

Kijk rechts voor de Beleidsregels laadinfrastructuur Land van Cuijk.

Let op! De aanbesteding van provincie Noord Brabant loopt in januari 2020 af. Tot januari 2020 kunt u nog kosteloos een openbare laadpaal aanvragen.