Aanvragen laadpunt elektrische auto

Home > Inwoners > Elektrisch rijden > Aanvragen laadpunt elektrische auto

Aanvragen laadpunt elektrische auto

Het aantal elektrische auto´s in Nederland stijgt hard. En dat is positief, want elektrisch rijden is beduidend duurzamer dan rijden op benzine of diesel. Met de stijging van het aantal elektrische auto’s in Nederland stijgt ook de behoefte aan laadpunten in de openbare ruimte. Daarom plaatst de combinatie Nuon-Heijmans 2500 nieuwe laadpunten in de provincies Brabant en Limburg. Alle laadpunten worden voorzien van 100% windenergie uit één van Nuons windparken in Nederland.

Door elektrisch te rijden draagt u dus bij aan een schonere en stillere omgeving.

Gezamenlijk beleid laadinfrastructuur Land van Cuijk gemeenten

De gemeente Boxmeer heeft zich aangesloten bij de aanbesteding van de Provincie. Daarnaast heeft de gemeente Boxmeer samen met de andere gemeenten in het Land van Cuijk beleidsregels opgesteld voor het aanvragen van laadpunten in de gemeenten. Deze beleidsregels kunt u hier vinden.

Aanvragen van een laadpunt

Vanaf maart 2017 krijgen bewoners en bedrijven in de gemeente Boxmeer via de samenwerking met de provincie de mogelijkheid een aanvraag in te dienen voor de plaatsing van een laadpunt. Belangrijkste voorwaarden waaraan aanvragen moeten voldoen zijn:

• De aanvrager gebruikt of gaat een elektrische auto gebruiken;
  • De aanvrager heeft niet de beschikking over een eigen terrein waarop geparkeerd kan worden en een eigen laadvoorziening kan worden aangebracht;
  • Op een loopafstand van maximaal 300 meter bevindt zich nog geen andere laadpunt waar de aanvrager kan laden.

Hoe kunt u een laadpunt aanvragen?

Als u een elektrische auto heeft en geen eigen terrein voor een laadpunt, dan kunt u een verzoek voor een nieuw openbaar laadpunt indienen. Dit kunt u rechtstreeks bij Nuon doen door te klikken op de link naar het aanvraagformulier. Om de laadpunten te kunnen gebruiken heeft u ook een laadpas nodig. De laadpas van Nuon werkt op alle laadpunten en is gratis aan te vragen. Op de laadpunten van Nuon-Heijmans in Brabant en Limburg laadt u met deze laadpas voor € 0,22 per kilowattuur.

Oplaadpunt