Gladheidbestrijding

Home > Inwoners > Gladheidbestrijding

Gladheidbestrijding

Gladheidbestrijding: een beetje van de gemeente en een beetje van uzelf  

Het gladheidsseizoen staat weer voor de deur. In de wintermaanden is het belangrijk dat de wegen begaanbaar zijn. De gemeente doet dit door middel van het strooien van zout en sneeuwschuiven.
Het eerste doel is de doorgaande wegen, ontsluitingswegen van woonwijken en fietspaden begaanbaar te maken en te houden. Dit is opgenomen in het 1e strooiscenario. Dit treed altijd in werking, 24 uur per dag en 7 dagen in de week.
Indien nodig zal er ook op de doorgaande wegen in de wijken, bij kerken, huisartsen, verzorgings- verpleegtehuizen en basisscholen gladheidbestrijding plaats vinden (2e scenario). Dit gebeurt in de praktijk bij sneeuwval en dan tijdens reguliere werktijden van maandag tot vrijdag.

Beroep op inwoners

Fijn als u als inwoner of ondernemer de stoep voor uw huis of zaak sneeuwvrij maakt. Vooral mensen die slecht ter been zijn en ouderen, zijn u hiervoor zeer dankbaar.
Tip: gooi de sneeuw niet van de oprit juist op de stoep of straat. Hierdoor ontstaat vaak een ophoping van sneeuw waardoor de begaanbaarheid van voetpaden en wegen juist moeilijker wordt.
Samen zorgen we er zo voor dat de overlast zoveel mogelijk wordt beperkt.

Strooiroutes

U vindt de strooiroutes hiernaast

Zoutbakken

Het plaatsen van zoutbakken is een service van de Gemeente Boxmeer. Dit houdt in dat er in het winterseizoen 15 zoutbakken zijn geplaatst. Volgens het beleid worden er alleen bakken geplaatst bij overheidsgebouwen. De zoutbakken worden voor het begin van het winterseizoen geplaatst en voorzien van zout en tijdens het winterseizoen aangevuld.

WYSIWYG

Strooiroutes