Wat is CPO (Collectief Particulier Opdrachtgeverschap)

Home > Inwoners > Informatie over bouwkavels > Wat is CPO (Collectief Particulier Opdrachtgeverschap)

Wat is CPO (Collectief Particulier Opdrachtgeverschap)

CPO is een ontwikkelvorm waarbij toekomstige bewoners gezamenlijk opdrachtgever zijn voor hun eigen nieuwbouw-project.

De toekomstige bewoners richten een rechtspersoon op, die hen in staat stelt om in het projectontwikkelingsproces gezamenlijk als opdrachtgever op te treden en nemen daartoe een adviseur in de arm die hen door het proces leidt. De adviseur stelt zich daarbij faciliterend op en maakt de toekomstige bewoners wegwijs in de rol van de opdrachtgevers.

Tot en met de fase van definitief ontwerp werkt een kopersvereniging meestal namens al haar leden aan een collectief plan; één en ander binnen de gestelde stedenbouwkundige randvoorwaarden. Hierbij hebben alle deelnemers voortdurend inzicht en inspraak in de keuze van het bouwsysteem, de bouwmaterialen, het afwerkingsniveau en het kosten niveau. Mogelijk kan door gezamenlijk inkopen schaalvoordeel behaald worden. In de fasen daarna hebben individuele kopers de gelegenheid zelf te beslissen over de indeling en afwerking van hun eigen woning.

CPO in de gemeente Boxmeer

De gemeente Boxmeer kent/kende de volgende statutair opgerichte CPO’s:

• CPO “Boxmeer”, Boxmeer (CPO is opgeheven);
  • CPO “Wonen in Beugen”, Beugen (CPO is opgeheven);
  • CPO “Koningsspil”, Rijkevoort (CPO is opgeheven);
  • CPO “d’n Hof”, Overloon (CPO is opgeheven);
  • CPO “Stichting BIEB Holthees”, Holthees.

WYSIWYG

Volg ons op facebook