De tijd voor wegwerkzaamheden

Home > Inwoners > Informatie WIU > De tijd voor wegwerkzaamheden

De tijd voor wegwerkzaamheden

Wist u dat er onze gemeente maar liefst 2,6 miljoen vierkante meter verharde wegen heeft? Het voorjaar is over het algemeen de beste tijd om wegen op te knappen, nieuwe markeringen aan te brengen en de bermen in orde te maken. Hiervoor is redelijk droog en niet te koud of warme weer nodig. Daarom zijn er in deze periode de meeste grote werkzaamheden aan de weg.

Elk jaar worden aan het einde van het jaar de wegen geïnspecteerd. Vooral door veel periodes van korte vorst die telkens afgewisseld worden met dooi, ontstaat de meeste schade aan de wegen. Alle wegen worden gecontroleerd of ze nog aan de vereiste kwaliteit voldoen. Ook wordt gekeken of de markeringen op de wegen nog duidelijk genoeg zijn.

Daarnaast wordt bij doorgaande wegen gekeken of de hoogte van de bermen nog goed aansluit op de weg omdat dit anders tot onveilige situaties leidt. Te hoge bermen worden verlaagd zodat water niet op de weg blijft staan en verhoogd als deze te laag is zodat automobilisten die met een wiel in de berm komen minder snel slippen.

Wilt u weten wanneer er op welke plek aan de weg wordt gewerkt? Op de gemeentepagina’s in Maasdriehoek/ Boxmeers Weekblad en op deze website staan wekelijks de komende werkzaamheden.