Kijkje in het college 27 augustus

Home > Inwoners > Kijkje in het college > P. Stevens > Kijkje in het college 27 augustus

Kijkje in het college 27 augustus

Peter stevensAls wethouder ben ik niet alleen bezig met de komende jaren, maar ook met wat onze gemeente in de toekomst nodig heeft. Waar moeten we nu aan denken en aan werken zodat het hier over 30 jaar ook nog goed wonen, werken en recreëren is? Daar leggen we nu al de basis voor.

We realiseren ons dat niet altijd, maar het Land van Cuijk is een economische hotspot.  Als je kijkt wat we hier aan wereldspelers en mkb hebben, doen we niet onder voor andere regio’s, die hier bekender om staan. Door de groei hebben onze ondernemers meer behoefte aan medewerkers, dan dat we er in onze eigen regio de mensen voor hebben.

Aan ons de uitdaging om de kracht van de regio te houden en te versterken.  Dat doen we door in en buiten de regio samen te werken met andere gemeenten, maar ook door zelf een grotere gemeente te vormen. Hierdoor vergroten we onze slagkracht.

Om bij te dragen aan de behoefte van onze industrie en mkb aan nieuwe medewerkers, zetten wij in op een zo aantrekkelijk mogelijk woon- en leefklimaat, maar ook op het verbeteren van de infrastructuur. Zo werken we bijvoorbeeld aan het mogelijk maken van een snelfietspad van Boxmeer via Cuijk naar Nijmegen. Dit kan het net weer wat aantrekkelijker maken voor mensen die bijvoorbeeld in Nijmegen wonen, in een van onze bedrijven te komen werken. En het bevordert duurzaamheid, wat ook een onmisbaar onderdeel is van plannen voor de toekomst.

Maar ook betaalbare woningen zijn belangrijk, zodat het voor jongeren aantrekkelijk is om hier te wonen. Daarom hebben we 10% korting op de bouwgrond,  mogelijkheden voor CPO-bouwen met 25% korting en goede afspraken met woningcorporaties voor het bouwen van voldoende huurwoningen.

Zo zijn er nog talloze zaken waar we ons nu buigen voor de toekomst. Het belangrijkste voor het nu leggen van een goede basis voor de toekomst, is in elk geval altijd de krachten te bundelen. Of het nu met bedrijven, andere gemeenten of de provincie is.