Advies over besparingsmaatregelen die ik kan nemen

Home > Inwoners > Nieuwsberichten > Advies over besparingsmaatregelen die ik kan nemen

Advies over besparingsmaatregelen die ik kan nemen

Je wil energie besparen. Waar kan je het beste beginnen? En welke maatregelen zijn voor jouw woning interessant? Een Duurzaam Wonen Advies geeft je inzicht in de stappen die je kunt zetten om te besparen op je energiekosten. Een ervaren, onafhankelijk energieadviseur van Brabant Woont Slim komt bij je langs. Hij neemt je woning op en gaat met je in gesprek.

Hoe werkt het?

  • Na uw aanmelding krijgt u een vragenlijst en maakt de adviseur een afspraak.
  • Aan de hand van uw wensen geeft de adviseur advies over de mogelijkheden om te besparen en verduurzamen. Denk bijvoorbeeld aan isoleren of de overstap naar aardgasvrij wonen.
  • De adviseur maakt een adviesrapport waarin u het stappenplan voor de verduurzaming van uw huis kunt teruglezen. U ontvangt dat rapport via de mail,  twee weken na het gesprek.
  • Wilt u vervolgens hulp en advies bij het uitvoeren van het stappenplan? Ook dan kunt u een beroep doen op Brabant Woont Slim.

Na het Duurzaam Wonen Advies weet je welke maatregelen je direct kunt nemen om te besparen en welke maatregelen je beter tot later kunt uitstellen. 

Wat kost het?

U betaald slechts € 75,-. Het gesprek en het advies kost € 395,-, maar de gemeente Boxmeer legt tijdelijk € 320,- bij. In de volgende gevallen geldt hierop een meerprijs van  € 65,- omdat het advies meer werk en tijd vergt. Het vloeroppervlak woning is meer dan 250 m2 of het bouwjaar van de woning is vóór 1945.

Hoe kan ik een afspraak maken?

Ga naar: brabantwoontslim.nl/boxmeer/slim-wonen-advies/  voor het maken van een afspraak voor een uitgebreid advies.

Gratis spreekuur voor eenvoudige vragen

Voor eenvoudige vragen over de verduurzaming van uw woning kunt u altijd terecht op het gratis spreekuur van Brabant Woont Slim in de bibliotheek van Boxmeer. U kunt daarvoor een afspraak maken via: brabantwoontslim.nl/boxmeer/spreekuur-boxmeer.