Bericht aan mantelzorgers

Home > Inwoners > Nieuwsberichten > Bericht aan mantelzorgers

Bericht aan mantelzorgers

Beste mantelzorgers in de gemeente Boxmeer,

De coronacrisis is zeker voor u een extra zware tijd. Een aantal van u kan nu niet de zorg geven die u zou willen, omdat dit nu slechts op afstand kan. Als u wel kunt zorgen voor uw zieke partner, familie of vrienden is dat onder moeilijkere omstandigheden. De angst voor besmetting en om deze over te brengen, weegt bij u nog zwaarder. Ook zijn er mensen die u als mantelzorgers onder uw hoede heeft, die al een hele tijd niet meer naar de dagbesteding kunnen.

Er is in deze tijd veel aandacht voor medewerkers in de zorg. Terecht krijgen zij veel aandacht, wordt er voor hen geapplaudisseerd en worden er bloemen gebracht naar ziekenhuizen. Onze helden worden ze genoemd. Zij moeten hun werk op dit moment onder hele zware omstandigheden doen en dat wordt gelukkig ook zeer gewaardeerd in de samenleving. Voor mij zijn mantelzorgers ook zorgmedewerkers en daarmee helden!

Bij het Centrum voor Mantelzorg Land van Cuijk staan in onze gemeente 1173 mantelzorgers en 139 jonge mantelzorgers geregistreerd. Mantelzorger bent u vaak 24 uur per dag, 7 dagen in de week. Soms wordt er iets georganiseerd voor mantelzorgers, om er even uit te zijn en even te kunnen ontspannen. Dat is allemaal een stuk lastiger op dit moment. We worden gevraagd thuis te blijven. Er is niet veel te doen ter ontspanning, terwijl u dat als mantelzorger juist zo hard nodig hebt.

Het Centrum Mantelzorg Land van Cuijk ondersteunt mantelzorgers ook in deze coronacrisis zo goed mogelijk. Met informatie, een luisterend oor en als wegwijzer naar andere instanties. Kijkt u eens op www.mantelzorglvc.nl of bel 0485-846739.

Ik dank u allemaal heel erg hartelijk voor uw tomeloze inzet in deze moeilijke periode. Hou vol! Maak er het beste van en maak gebruik van de hulp die er is.

Burgemeester Karel van Soest

kaart mantelzorgers