Bestrijding armoede onder kinderen

Home > Inwoners > Nieuwsberichten > Bestrijding armoede onder kinderen

Bestrijding armoede onder kinderen

Ook het komende jaar bestrijdt de gemeente Boxmeer via Stichting Leergeld Land van Cuijk en Stichting Doejemee armoede onder kinderen. Dit gebeurt samen met de andere gemeenten van het Land van Cuijk met behulp van de zogenaamde ‘Klijnsmagelden’.

Er is vorig jaar bij de start op 1 juli gekozen voor beide stichtingen omdat deze dicht bij kinderen staan en om die reden ook ‘onbekende minima’ bereiken. Ze bieden maatwerk en beschikken over een verfijnd netwerk waardoor ze een groot bereik onder de doelgroep kunnen realiseren.

Wethouder Willy Hendriks-van Haren: “We hopen van harte dit jaar nog meer kinderen te kunnen helpen die onder minder goede financiële omstandigheden opgroeien. Zodat we met z’n allen niet alleen overtuigd kunnen zeggen alle kinderen mogen meedoen, maar ook: alle kinderen doen mee!”.

Meer informatie of een aanvraag doen? https://www.leergeldlandvancuijk.nl.

leergeld