Bijeenkomst Dementievriendelijk Boxmeer

Home > Inwoners > Nieuwsberichten > Bijeenkomst Dementievriendelijk Boxmeer

Bijeenkomst Dementievriendelijk Boxmeer

Logo dementievriendelijkDe kerngroep ‘Dementievriendelijke gemeente’ organiseert op 21 november een volgende netwerkbijeenkomst. Het speciale thema is dit keer ‘positieve gezondheid’.

Steeds meer mensen met dementie blijven thuis wonen en maken deel uit van de gemeenschap. Boxmeer wil een ‘Dementievriendelijke gemeenschap’ zijn, waar mensen met dementie zoveel mogelijk deelnemen aan het gewone leven. We werken hier samen aan, met inwoners, vrijwilligers en professionals. De dementievriendelijke gemeenschap is een beweging van mensen, door mensen en voor mensen. Juist in de dagelijkse dingen kan iedereen van betekenis zijn.

Positieve gezondheid

Bijna niemand is 100% gezond, veel mensen hebben wel iets waar ze in het dagelijks leven rekening mee moeten houden. Toch kun je je dan heel gezond voelen.

Positieve Gezondheid staat voor het vermogen van mensen om zich aan te passen aan de fysieke, emotionele en sociale uitdagingen van het leven en daarbij zelf de regie te houden. Gezondheid is daarmee niet langer meer strikt het domein van de zorgprofessionals, maar van ons allemaal.

Dokter Jung, huisarts in Afferden, omarmt het begrip positieve gezondheid van harte en is daarmee tot in Japan bekend. We zijn dan ook blij dat dokter Jung op 21 november in de netwerkbijeenkomst komt vertellen over positieve gezondheid in zijn praktijk.

Welkom op 21 november

Inwoners en organisaties uit Boxmeer zijn van harte uitgenodigd om actief deel te nemen aan de netwerkbijeenkomst op 21 november van 16.15 uur tot 17.30 uur. De bijeenkomst is dit keer in de raadszaal van het gemeentehuis, Raadhuisplein 1 in Boxmeer.

Wilt u ook deelnemen? U bent van harte welkom, meldt u aan via i-wl@boxmeer.nl.