Bijenonderzoek op de Canadas feestelijk afgesloten

Home > Inwoners > Nieuwsberichten > Bijenonderzoek op de Canadas feestelijk afgesloten

Bijenonderzoek op de Canadas feestelijk afgesloten

Logo nederland zoemtOp 18 april sloten de drie bovenbouwgroepen van basisschool de Canadas uit Boxmeer hun bijenproject op feestelijke wijze af. De leerlingen presenteerden de resultaten van hun onderzoeken aan elkaar.

De projecten waren zeer divers. Zo is er onder andere onderzoek gedaan naar de groeiwijze van planten of het voedselgedrag van de bij. Andere leerlingen bouwden een bijenhotel met verschillende materialen, om te kunnen onderzoeken waar de bijen het liefst in nestelen.

Speciale gasten voor deze dag waren wethouder Jeu Verstraaten, Peter Goes van het IVN en imker en kinderboekenschrijver Gerard Sonnemans.

Na afloop van de viering namen de leerlingen uit handen van de wethouder het 'Handboek voor bijenfans' van Gerard Sonnemans officieel in ontvangst. Het handboek is een prachtig kinderboek met schitterende tekeningen waar kinderen alles kunnen lezen over wilde bijen en honingbijen. In het kader van BoxmeerZoemt hebben alle basisscholen van de gemeente Boxmeer dit boek ontvangen.

Peter Goes schonk de school namens IVN de Noordelijke Maasvallei twee bijenhotels, die op het schoolplein zullen worden ophangen.

De komende periode krijgen ook de andere basisscholen in de gemeente Boxmeer deze bijenhotels.

Canadas