Boxmeer gaat voor groen

Home > Inwoners > Nieuwsberichten > Boxmeer gaat voor groen

Boxmeer gaat voor groen

We worden met z’n allen steeds duurzamer. En dat doen we op tal van manieren door middel van energiebesparing door isolatie bijvoorbeeld. Maar ook door middel van eigen opwek met zonnepanelen en elektrisch rijden verminderen we de CO2-uitstoot. De gemeente Boxmeer ondersteunt duurzame initiatieven van inwoners, organisaties en ondernemers. In deze bijdrage zetten we de mogelijkheden voor subsidie en ondersteuning op rij. Want duurzaam doen we samen.

Wil je een uitgebreid en gedegen advies over de verduurzaming van je woning? Maak dan gebruik van het Slim Wonen Advies van Brabant Woont Slim. De gemeente Boxmeer legt tijdelijk geld bij op de adviezen en daarom kan Brabant Woont Slim een uitgebreid persoonlijk advies aanbieden voor slechts € 75,-.

Subsidieregeling voor woningisolatie
Woningeigenaren en zakelijke gebruikers kunnen vanaf 2021 subsidie aanvragen voor duurzame energieopwekking, isolatiemaatregelen en/of aansluiting op een warmtenet. Dat kan met de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE).

Duurzaamheidslening
Een duurzaamheidslening biedt woningeigenaren en huurders van een bestaande woning de mogelijkheid om tegen gunstige voorwaarden geld te lenen om woonlasten te verlagen, wooncomfort te verhogen en uiteraard om groen te doen!

Stimuleringsregeling duurzaamheid sportverenigingen
De stimuleringsregeling biedt (sport) verenigingen en stichtingen in Boxmeer de mogelijkheid om tegen gunstige voorwaarden geld te lenen om de energierekening van hun gebouw te verlagen!

Energieloket Brabant Woont Slim
Bij het Energieloket kunt u terecht voor al uw vragen de bovenstaande regelingen en tal van andere vragen. Het Energieloket: ‘Brabant Woont Slim’ heeft ook antwoord op vragen als ’hoe maak ik mijn huis aardgasloos?’, en ‘waar vind ik een goed bedrijf?’ U vindt het Energieloket op de website Brabantwoontslim.nl.