Boxmeer heeft evenementencoördinator

Home > Inwoners > Nieuwsberichten > Boxmeer heeft evenementencoördinator

Boxmeer heeft evenementencoördinator

Gemeente Boxmeer heeft sinds enkele maanden een evenementencoördinator. In onze actieve gemeente met mooie evenementen, is Haiko van Erp nu het aanspreekpunt voor organisatoren van de grotere evenementen en in de voorbereiding bij dagen waarop meerdere activiteiten worden georganiseerd door diverse partijen. Denk bijvoorbeeld aan carnaval en koningsdag. Voor deze evenementen en dagen is meer afstemming noodzakelijk en daarbij worden de partijen ondersteund en begeleid door de evenementencoördinator.

Haiko is in zijn vrije tijd betrokken bij de organisatie van diverse evenementen en weet ook vanaf die kant wat er zoal bij komt kijken en waar organisatoren tegenaan kunnen lopen.

Haiko: “Bij de organisatie van evenementen heeft een organisator al snel te maken met 4 afdelingen van een gemeente. Daarin ben ik dan de verbindende schakel. Ik ben het aanspreekpunt voor de organisaties, zodat ze niet voor elk onderdeel bij een andere collega of afdeling hoeven te zijn.”

In januari 2018 treedt het nieuwe evenementenbeleid van de gemeente Boxmeer in werking. Het grootste verschil tussen het nieuwe en het oude beleid is dat er nog meer naar de veiligheid van evenementen met meer risico’s wordt gekeken. Hierbij speelt de evenementencoördinator een grote rol.

De coördinator staat ook aan de lat voor het maken en het bewaken van de afspraken tussen alle bij een evenement betrokken partijen, zoals de evenementenorganisator, de politie, brandweer en veiligheidsregio, maar natuurlijk ook de gemeente.

Op dit moment werkt Haiko nog parttime als evenementencoördinator, maar binnenkort voert hij deze functie fulltime uit.

Haiko