Boxmeers energiecafé zet aan tot maatregelen

Home > Inwoners > Nieuwsberichten > Boxmeers energiecafé zet aan tot maatregelen

Boxmeers energiecafé zet aan tot maatregelen

Ruim 70 geïnteresseerde inwoners van Boxmeer bezochten vorige week dinsdag het derde energiecafé in Pub Esser. Uitgebreid lieten zij zich informeren over de mogelijkheden om hun woningen energiezuiniger te maken en van meer comfort, zonnepanelen of zonneboilers te voorzien. Frans Voermans, eigenaar van een typische jaren ’30 woning in Boxmeer won de energiequiz en ging er vandoor met de gratis energiescan.

Nog veel woningen in Boxmeer kunnen wel een energie-opknapbeurt gebruiken, ook al is het energieverbruik iets lager dan het landelijk gemiddelde. Zo bleek uit de wijkscan die de energie-adviseur onlangs uitvoerde. Veel energiewinst valt voor Boxmeer te behalen met spouwmuurisolatie, zonneboilers, zonnepanelen, maar zeker ook nog met vloer- en dakisolatie. Al bleek niet in alle woningen vloerisolatie eenvoudig mogelijk vanwege te weinig of geen kruipruimte. Veel bezoekers gaven tijdens het energiecafé aan zeker met maatregelen aan de slag te gaan.

Begin 2019 organiseert de gemeente Boxmeer nog enkele energiecafés. De energiecafés passen in het duurzaamheidsprogramma van de gemeente waarin het doel is om in 2045 energieneutraal te zijn. De woningen nemen daarbij een groot deel (ruim 30%) van het totale energiegebruik voor hun rekening.

Weten welke maatregelen voor u interessant zijn? Kijk eens op www.brabantwoontslim.nl of www.buurkracht als u (voordelig) samen met uw buurt aan de slag wilt.

Energiescan