Boxmeerse Bronzen Bok voor Richard van Wijnbergen

Home > Inwoners > Nieuwsberichten > Boxmeerse Bronzen Bok voor Richard van Wijnbergen

Boxmeerse Bronzen Bok voor Richard van Wijnbergen

Dit item is gearchiveerd op 19-05-2017.

Burgemeester Karel van Soest met Richard van Wijnbergen
Foto: Dom Melskens

Tijdens zijn afscheid als voorzitter van de International Advisory Board van Hendrix Genetics ontving de heer Richard van Wijnbergen op 20 april de Boxmeerse Bronzen Bok. Deze functie bekleedde hij sinds april 2007.

Na zijn studie aan Wageningen Agricultural University, ging hij in 1968 aan de slag als marketing manager van Hendrix’ voeders en werd benoemd tot directeur van Hendrix Feed in 1977. In 1988 werd hij benoemd tot Deputy Managing Director en in 1991 tot Chief Operating Officer van de wereldwijde BP Nutrition-activiteiten en was hij verantwoordelijk voor meer dan 100 bedrijven en meer dan 22.000 medewerkers.

Na de beslissing van BP om zich te concentreren op haar kernactiviteiten, leidde hij de management buy-out in 1994 met Cinven en Baring Capital als grootaandeelhouders. De heer Van Wijnbergen is de grondlegger van Nutreco Holding N.V. Hij heeft gediend als Chief Executive Officer en voorzitter van de Raad van Bestuur sinds de vorming van Nutreco. Onder zijn leiding werd het bedrijf geïntroduceerd op de Amsterdamse beurs in juni 1997. In augustus 2000 verliet hij het bedrijf na het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd. Zijn huidige activiteiten bestaan uit diverse Raad van Commissarissen-posities en een aantal adviesfuncties voor toporganisaties en topbedrijven.

Duidelijk mag zijn dat de heer Van Wijnbergen door de jaren heen een grote rol heeft gespeeld bij het uitgroeien en bloeien van Hendrix Fabrieken NV, BP Nutrition, Nutreco Holding NV en Hendrix Genetics. Voor deze bedrijven en de gemeente Boxmeer, maar ook voor de internationale food- en agri-industrie was hij van grote betekenis.