Cécile Ermers voorleeskampioen gemeente Boxmeer

Home > Inwoners > Nieuwsberichten > Cécile Ermers voorleeskampioen gemeente Boxmeer

Cécile Ermers voorleeskampioen gemeente Boxmeer

Dit item is gearchiveerd op 13-04-2017.

Negen schoolwinnaars streden donderdag in de Elsenhof in Sambeek om de titel ‘voorleeskampioen van de gemeente Boxmeer’. Cécile Ermers van De Bolster in Sambeek won en gaat onze gemeente vertegenwoordigen in de Regionale Ronde van de Voorleeswedstrijd.

De jury besliste unaniem, al vonden de juryleden, woordenverzamelaar/dichter John van Raaij, schrijfster Eefke Peeters en wethouder Willy Hendriks-van Haren, het wel heel moeilijk om te kiezen uit zoveel talent. Wethouder Willy Hendriks-van Haren: ”Lezen is heel belangrijk voor de ontwikkeling, dus het is geweldig om te zien hoeveel leestalent we in onze gemeente hebben. Cécile moest starten en dat is meestal heel lastig, maar in dit geval werd het toch echt ‘de eerste, de beste’.”

Voorleeswedstrijd

De andere schoolkampioenen die streden om de titel ‘voorleeskampioen van de gemeente Boxmeer’ waren: Beyzanur Öksüz van De Weijerwereld in Boxmeer, Samara van der Wijst van de Sint Josefschool in Holthees, Nora de Bruin van De Peppels in Boxmeer, Cas Koninkx van de Klimop in Rijkevoort, Wiep Hermens van Laurentiushof in Vierlingsbeek, Gijs Achte van Sint Anna in Vortum-Mullem, Jasper Walraven van het Palet in Boxmeer en Janneke Juriens van Onze Bouwsteen in Beugen.