Coronatoegangsbewijs op papier

Home > Inwoners > Nieuwsberichten > Coronatoegangsbewijs op papier

Coronatoegangsbewijs op papier

Vanaf zaterdag 25 september 2021 heeft iedereen vanaf 13 jaar een coronatoegangsbewijs nodig voor een bezoek aan de volgende plekken:

  • alle horeca binnen (behalve bij afhalen zoals in sportkantines)
  • evenementen (zoals festivals, optredens, feesten en publiek bij professionele sportwedstrijden)
  • vertoning van kunst en cultuur (zoals in bioscopen en theaters).

Voor andere locaties hebt u geen coronatoegangsbewijs nodig. U kunt dus gewoon sporten, naar uw vereniging of naar de (buurt)huiskamer in het gemeenschapshuis. 

QR-code

Het coronatoegangsbewijs is een QR-code (een vierkant bestaande uit blokjes).

De QR-code toont aan dat u gevaccineerd bent of hersteld bent van corona. Bij uw bezoek wordt de QR-code gescand en samen met uw identiteitsbewijs gecontroleerd.

Let op: het gele boekje is dus NIET voldoende om toegang te krijgen.

Het coronatoegangsbewijs kunt u als QR-code aanmaken op uw mobiel via de CoronaCheck-app, maar u kunt hem ook zelf op papier printen via www.coronacheck.nl/print. In beide gevallen hebt u een DigiD nodig.

Papieren coronabewijs aanvragen

U kunt ook met een speciaal formulier een papieren coronabewijs met QR-code aanvragen. Hiervoor heeft u geen DigiD nodig. De formulieren waarmee u dit coronabewijs aanvraagt zijn verkrijgbaar bij de bibliotheken in Boxmeer, Vierlingsbeek en Overloon en op het gemeentehuis.

Op dit formulier hoeft u alleen uw Burgerservicenummer en uw postcode in te vullen en dan stuurt u het naar het Ministerie van VWS. Een postzegel is niet nodig. Het Ministerie stuurt u het coronabewijs met de QR-code per post toe. Dit duurt minimaal 5 werkdagen. Vraag uw bewijs dus op tijd aan.

Hulp nodig bij installeren app of aanvragen coronabewijs

De bibliotheek in Boxmeer heeft een Informatiepunt waar u terecht kunt met allerlei vragen, ook met betrekking tot het coronabewijs. U kunt daar hulp krijgen. Deze hulp is voor iedereen, u hoeft geen lid te zijn van de bibliotheek.

De bibliotheek Boxmeer vindt u in De Weijer, de Raetsingel 1 in Boxmeer. De bibliotheek is open op:

  • maandag, dinsdag, woensdag van 13.00 tot 20.00 uur
  • donderdag van 10.00 tot 20.00 uur
  • vrijdag van 13.00 tot 20.00 uur
  • zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur

Op pad met het coronatoegangsbewijs

Het is heel fijn dat er steeds meer mag en kan. Als u het coronatoegangsbewijs hebt, maak er dan ook vooral gebruik van en ga weer op pad.