Dag van de Mantelzorg in coronatijd

Home > Inwoners > Nieuwsberichten > Dag van de Mantelzorg in coronatijd

Dag van de Mantelzorg in coronatijd

Mantelzorgers bezorgen borrelplankjeElk jaar rond de ‘Dag van de Mantelzorg’ (10 november) organiseren de vijf gemeenten uit het Land van Cuijk samen met Centrum Mantelzorg normaal gesproken een gezellige bijeenkomst waarin mantelzorgers in het zonnetje worden gezet. Helaas ging dat niet dit jaar. Maar juist in coronatijd wilden we de Dag van de Mantelzorg niet onopgemerkt voorbij laten gaan. Mantelzorgers verdienen nu meer dan ooit onze waardering en steun. Daarom is ervoor gekozen om dit jaar een waardering bij mantelzorgers thuis te bezorgen in de vorm van een borrelplankje. Alle mantelzorgers die geregistreerd zijn bij Centrum Mantelzorg hebben zich hiervoor kunnen aanmelden. Met het borrelplankje hopen we de mantelzorgers een verwenmomentje thuis te geven.

Centrum Mantelzorg zorgde met vele vrijwilligers ervoor dat de borrelplankjes werden bezorgd, uiteraard met inachtneming van de huidige Coronamaatregelen. De plankjes werden op 12 november in Cuijk, Grave en Mill en Sint Hubert bezorgd en op 13 november in Boxmeer en Sint Anthonis.

Mantelzorgers zijn zeer waardevol

Mantelzorgers zorgen langdurig en onbetaald voor een chronisch zieke, gehandicapte of hulpbehoevende persoon uit hun omgeving. Dit kan een partner, ouder of kind zijn, maar ook een ander familielid, vriend of kennis. Het zorgen voor een naaste komt soms onverwacht en kan een grote belasting zijn, zowel emotioneel als in tijd. Een mantelzorger is zeer waardevol voor de persoon waar hij of zij voor zorgt. Én waardevol voor onze samenleving. Want het is belangrijk om elkaar te steunen en voor elkaar te zorgen. De gemeente is er om de mantelzorgers te ondersteunen. Maar ook om hen de waardering te geven die zij verdienen.


Heeft u de Mantelzorgwaardering al aangevraagd?

De vijf gemeenten in het Land van Cuijk verstrekken jaarlijks een waardering aan mantelzorgers. Deze bestaat uit een geldbedrag van €100, -. Met deze attentie willen de vijf gemeenten laten blijken dat zij de inzet van de mantelzorgers enorm waarderen. Bent u mantelzorger en heeft u de mantelzorgwaardering dit jaar nog niet aangevraagd? Aanvragen kan nog tot 15 december 2020 via www.mantelzorglvc.nl/mantelzorgwaardering-2020.


Meer info en registreren

Kijk voor meer informatie over ondersteuning aan mantelzorgers op www.mantelzorglvc.nl. Ook kunt u zich hier registreren als mantelzorger.