Dodenherdenking 4 mei

Home > Inwoners > Nieuwsberichten > Dodenherdenking 4 mei

Dodenherdenking 4 mei

Tijdens de Nationale Herdenking op zaterdag 4 mei 2019 gedenken wij alle slachtoffers – burgers en militairen – die in het Koninkrijk der Nederlanden of waar ook ter wereld zijn omgekomen of vermoord sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog. Ook de slachtoffers als gevolg van oorlogssituaties en van vredesoperaties.

Gemeentelijke Dodenherdenking

In de gemeente Boxmeer zijn op 4 mei in diverse dorpen bijeenkomsten in de vroege avond. Plaatselijke comités geven op geheel eigen wijze invulling hieraan in Boxmeer, Beugen, Oeffelt, Vierlingsbeek-Groeningen, Overloon en Maashees. Inwoners staan vooral stil bij de slachtoffers uit de ‘eigen’ gemeenschap.

De plaatselijke comités vullen de herdenking verschillend in en zijn zelf verantwoordelijkheid voor het programma.

Een vertegenwoordiger van het gemeentebestuur houdt een toespraak ter nagedachtenis en legt een krans namens de inwoners van het betreffende dorp.

In de week van 1 mei zijn de diverse programma’s voor 4 mei bekend en we publiceren deze op de gemeentepagina en op de site van de gemeente Boxmeer.