Dynamic Borders luidt lente in met grensoverschrijdende knooppuntkaart

Home > Inwoners > Nieuwsberichten > Dynamic Borders luidt lente in met grensoverschrijdende knooppuntkaart

Dynamic Borders luidt lente in met grensoverschrijdende knooppuntkaart

Vlak voor het einde van het project Dynamic Borders en precies op tijd voor de lente hebben de projectpartners een knooppuntkaart uitgebracht, met ondersteuning van de Stichting Toeristisch Platform Maasduinen Venlo.

De kleine opvouwbare kaart omvat het gehele Nederlands-Duitse knooppuntennetwerk in de projectregio. Zo worden de provincies Limburg en Noord-Brabant verbonden met Kreis Kleve en de regio Niederrhein. Deze kaart is kosteloos verkrijgbaar bij het Toeristisch Informatiepunt Boxmeer in de bibliotheek.

Fietsers in de grensregio wacht een prettige verrassing, want de kaart bevat ook horecatips voor onderweg. Bovendien zijn op de kaart de locaties van vijf laadstations voor e-bikes te vinden, die in het kader van het project geplaatst zijn. De nieuwe kaart vormt het nieuwste product binnen het project en is een nuttige aanvulling op de al bestaande producten, zoals de grensoverschrijdende themaroutes, de arrangementen en het kleur- en puzzelboek voor kinderen uit de regio. Allemaal producten en activiteiten die de aandacht vestigen op de veelzijdige toeristische mogelijkheden en het prachtige, afwisselende landschap in de grensregio.

Het INTERREG-project Dynamic Borders, dat tot eind maart 2021 liep, werd gesubsidieerd door de Europese Unie, de provincies Limburg en Noord-Brabant en het ministerie van Economie, Innovatie, Digitalisering en Energie van de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen.

Twee personen van het project Dynamic Borders op de foto met de knooppuntkaart