Dynamic Borders presenteert eerste grensoverschrijdende fietsroutes

Home > Inwoners > Nieuwsberichten > Dynamic Borders presenteert eerste grensoverschrijdende fietsroutes

Dynamic Borders presenteert eerste grensoverschrijdende fietsroutes

Tijdens de Touristikmesse op 2 en 3 februari 2019 presenteerden de gemeenten Bergen, Boxmeer, Cuijk, Gennep, Goch en Weeze gezamenlijk de eerste vijf thematische grensoverschrijdende fietsroutes, die zijn ontwikkeld in het kader van het INTERREG-project Dynamic Borders.

De eerste vijf routes

De routes zijn ontworpen door het Regionaal Bureau voor Toerisme Land van Cuijk, Niederrhein Tourismus en het Toeristisch-platform Maasduinen. Alle fietsroutes zijn gebaseerd op het knooppuntensysteem. De eerste vijf nieuwe fietsroutes zijn tussen de 30 km en 80 km lang, waarbij het ook mogelijk is om (delen) van routes te combineren. Vanaf half februari zijn de routes beschikbaar bij de Toeristische Ontmoetingspunten in het Land van Cuijk, in de Maasduinen bij de VVV’s en bij de gemeenten in het Niederrheingebied.

De komende maanden zullen nog eens vijf nieuwe thematische grensoverschrijdende fiets- en wandelroutes ontwikkeld en gepromoot worden.

Dynamic Borders

Het INTERREG-project Dynamic Borders loopt tot en met 2020 en wordt mede mogelijk gemaakt door de Europese Unie, de provincies Limburg en Noord-Brabant en het Ministerium für Wirtschaft, Innovation, Digitalisierung und Energie des Landes Nordrhein-Westfalen.

Werkgroep toerisme

Foto onderschrift: Vorige week werd tijdens een vergadering van de werkgroep toerisme en recreatie van Dynamic Borders de proefdruk van de routes gepresenteerd (v.l.n.r.) Nanda Kers (gemeente Cuijk), Frank van Ginkel (RBT Land van Cuijk), Tijn Houwen (gemeente Gennep), Khalid Rashid (Gemeinde Weeze), Jacomijn Visser (Projectsecretaris Dynamic Borders) en Sjoerd Zegers (gemeente Bergen).