Energiecafé Rijkevoort succes

Home > Inwoners > Nieuwsberichten > Energiecafé Rijkevoort succes

Energiecafé Rijkevoort succes

Het vijfde energiecafé van de gemeente Boxmeer, dinsdag 2 april was een groot succes. Ruim 100 Rijkevoorters lieten zich in het sfeervolle Molenhuys uitgebreid informeren over het energiezuiniger en comfortabeler maken van hun woning.

Mede door de uitgebreide promotie en werving van de dorpsraad van Rijkevoort was het druk tijdens het energiecafé. Energie-expert Ruud Megens presenteerde de belangrijkste resultaten van de energiescans die hij bij vijf Rijkevoortse woningen had uitgevoerd. Enkele belangrijke energie-adviezen zijn spouwmuurisolatie, óók voor reeds na-geïsoleerde spouw (!), monitoren van het energieverbruik (meten is weten), zonneboilers op bestaande CV en isolerend monumentenglas. Roel van de Kerkhof van Innotherm en Sjaak van der Linden van IndiEco, beiden afkomstig uit Rijkevoort, gingen dieper in op hun specialisme: de warmtepomp en de houtpelletkachel. Beide maatregelen zijn steeds vaker een prima alternatief voor de gasgestookte CV-ketel.

Ook de gemeentelijke duurzaamheidslening kwam aan bod. Steeds meer inwoners maken hiervan gebruik bij het treffen van energiebesparende en andere duurzame maatregelen. De zeer aantrekkelijke, lage rente maakt dat de maandelijkse besparingen op de energierekening vaak hoger zijn dan de maandelijkse terugbetaling.

Aan het eind van het energiecafé vond de verloting plaats van de gratis Brabant Woont Slim Energiescan. Deze werd gewonnen door John Cornelissen.

De energiecafé’s passen in het duurzaamheidsprogramma van de gemeente waarin het doel is om in 2045 energieneutraal te zijn. De woningen nemen daarbij een groot deel (ruim 30%) van het totale energiegebruik voor hun rekening. Met informatieavonden zoals de energiecafé’s, maar ook met de duurzaamheidslening, probeert de gemeente dit energieverbruik te verminderen.

Weten welke maatregelen voor u interessant zijn? Kijk eens op www.brabantwoontslim.nl

Wij bedanken de volgende bedrijven:

  • Innotherm, Rijkevoort
  • Meulman Bouwkundig Bureau, Rijkevoort
  • Jenniskens installatiebedrijf, Rijkevoort
  • Schildersbedrijf Willems, Rijkevoort
  • IndiEco, Boxmeer
  • Evers Installatie, Vierlingsbeek
  • Sunprofs, Oploo
  • Duits Isolatie, Nijmegen