Expositie: Kunst van het Geloven

Home > Inwoners > Nieuwsberichten > Expositie: Kunst van het Geloven

Expositie: Kunst van het Geloven

Van 29 augustus /m 13 september openen kapellen in de gemeente Boxmeer voor de zevende keer hun deuren voor kunst en publiek. In de Mariakapel in Holthees, de Antonius- en Nicolaaskapel in Groeningen, Het Kloosterhuis en de St. Janstoren in Sambeek, de Nepomukkapel in Boxmeer en het Koningskerkje in Vierlingsbeek is een verzameling hedendaagse kunstwerken te zien binnen een prachtige ambiance van deze vaak al eeuwenoude gebouwen.  Thema van deze expositie is dit jaar:  “Een veelheid van vormen!

De monumenten zijn allen getuigen van een ver verleden, van wat mensen belangrijk vonden en hoe mensen vorm gaven aan wat hen bezig hield. De Kunst van het Geloven staat niet zozeer voor een expositie over de betekenis van religies, de expositie staat met name voor verbeeldingskracht: waar geloven mensen vandaag de dag in, waar geloven kunstenaars in, wat inspireert hen, wat is de moeite waard. Het gaat om dat geloof in, die verbeeldingskracht, die gerichtheid op de toekomst. Dat is de kunst van het geloven.

De expositie wordt op 29 augustus om 10.30 geopend door burgemeester Van Soest, bij de Mariakapel in Holthees. Met aansluitend meer over het thema, muziek en dans! De expositie is aansluitend in het weekend van 29 en 30 augustus, van 5 en 6 september en van 12 en 13 september te zien, steeds van 11.00 tot 17.00 uur. Tevens is er een mooie fietsroute beschikbaar, die het publiek langs landelijke dreven naar de verschillende locaties leidt.

Kijk voor het volledige programma op www.kunstvanhetgeloven.nl