Fairtrade sticker voor Hobbycentrum Boxmeer

Home > Inwoners > Nieuwsberichten > Fairtrade sticker voor Hobbycentrum Boxmeer

Fairtrade sticker voor Hobbycentrum Boxmeer

Op zaterdag 3 maart heeft het Hobbycentrum in Boxmeer uit handen van wethouder Hendriks-Van Haren de gemeentelijke fairtradesticker ontvangen.

Op het Hobbycentrum staat de koffie altijd klaar. Sinds kort zijn de koffie en thee fairtrade. Vandaar dat het Hobbycentrum in aanmerking komt voor de gemeentelijke fairtrade sticker.

Het Hobbycentrum is een prachtige voorziening aan de Valendries in Boxmeer voor mensen die samen aan een hobby willen werken. Het is gerealiseerd dankzij meerdere subsidies. Welkom zijn ouderen, jongeren (vanaf 18 jaar) en mensen met een beperking. Mensen kunnen elkaar ontmoeten, elkaar helpen. Er is ook altijd een deskundige vrijwilliger aanwezig, maar de hobbyisten leren natuurlijk ook van elkaar.

Men kan kiezen uit wel 11 technieken, o.a. boetseren, boekbinden, tiffany, lassen en houtbewerking. Het Hobbycentrum is zes dagen per week geopend en elke laatste zaterdag van de maand is er een reparatie-inloop: samen met een vrijwilliger kan men er dan diverse apparaten gratis repareren, alleen eventuele onderdelen moeten worden betaald.

Soms worden er tegen een kleine vergoeding ook opdrachten uitgevoerd. Zo heeft de Werkgroep Fairtrade van de gemeente Boxmeer er drie bomen laten uitzagen, die in de fairtradeweek in de hal van het gemeentehuis hebben gestaan.

Heel belangrijk voor de intermenselijke contacten zijn de koffiepauzes en het is fantastisch dat het Hobbycentrum nu kiest voor fairtrade koffie en thee.

Fairtradesticcker hobbycentrum