Fiets voorzieningenpool start in Boxmeer

Home > Inwoners > Nieuwsberichten > Fiets voorzieningenpool start in Boxmeer

Fiets voorzieningenpool start in Boxmeer

De gemeente Boxmeer start in samenwerking met zorgaanbieder Pantein een (fiets)voorzieningenpool op. In een (fiets)voorzieningenpool worden verschillende aangepaste fietsen aangeboden. Inwoners van de gemeente Boxmeer kunnen hierdoor gezamenlijk én gratis gebruikmaken van aangepaste fietsen.

Pantein zorgt voor het uitleensysteem en stalling van de fietsen. Voor het gebruik van de fietsen is GEEN aanvraag- of indicatieprocedure nodig. Het voornemen is om de fietspool op te starten met 1 tandemfiets, 1 rolstoelfiets en 1 duo-fiets. Gemeente Boxmeer zorgt voor de aanschaf en het onderhoud van de fietsen. Afhankelijk van het gebruik van de voorzieningenpool kan het worden uitgebreid of gewijzigd. Wethouder sociaal domein Willy Hendriks-van Haren: ‘’Het is fijn dat er voor onze inwoners een gezamenlijke voorzieningenpool komt met verschillende aangepaste fietsen. We hopen dat de voorzieningen ondersteuning bieden en dat er veel gebruik van wordt gemaakt, want wat is er mooier dan met je vader of moeder een rondje door de gemeente Boxmeer te fietsen?’’

De Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) heeft als doel dat mensen zo lang mogelijk thuis kunnen blijven wonen en dat iedereen mee moet kunnen doen in de maatschappij. Hieronder valt ook het (individueel) plaatselijk vervoer. Een gezamenlijke voorzieningenpool met aangepaste fietsen kan hieraan bijdragen.