Fietsverlichtingsactie voor Boxmeerse scholen

Home > Inwoners > Nieuwsberichten > Fietsverlichtingsactie voor Boxmeerse scholen

Fietsverlichtingsactie voor Boxmeerse scholen

Donker? Laat je zien! Dit najaar kunnen leerlingen van Elzendaalcollege Boxmeer, Metameer en Pro College op school hun fietsverlichting laten controleren.

De gezamenlijke fietsverlichtingsactie is een samenwerking tussen de genoemde middelbare scholen, gemeente Boxmeer en Sint Anthonis, politie en diverse fietsenmakers uit de regio. Op de verschillende scholen worden leerlingen bewust gemaakt van de kwetsbaarheid in het donker.

Fietsverlichtingscontrole

De fietsen worden op school gecontroleerd. Dinsdag 27 oktober vindt de controle van de fietsverlichting plaats bij Metameer Stevensbeek door Thijs Hendriks Tweewielers en Het Fietsenhuis Theo Aben. Op donderdag 29 oktober kunnen de leerlingen van Metameer Boxmeer de verlichting laten controleren door Gerard Cocken en Maurix Tweewielers. Op dinsdag 17 november is het de beurt aan de leerlingen van Pro College Boxmeer, waar Hans Lemmens Tweewielers aanwezig is. Tot slot kunnen de leerlingen van Elzendaalcollege Boxmeer op donderdag 19 november hun verlichting laten controleren door Profile Marc Ermens (schoolgebouw Bilderbeekstraat) en Rob’s Tweewielers (schoolgebouw Stationsweg).

Fietsverlichtingsactie