Ga je mee naar het Democratiefestival

Home > Inwoners > Nieuwsberichten > Ga je mee naar het Democratiefestival

Ga je mee naar het Democratiefestival

Het gemeentebestuur nodigt inwoners uit samen met hun op zaterdag 31 augustus naar het Democratiefestival in Lent, Nijmegen te gaan.

Tijdens deze eerste editie van het nationaal  Democratiefestival vieren we de democratie. Het is toch geweldig dat we in een land leven waar iedereen zijn of haar mening mag geven, waar verschillen juist worden gezien als meerwaarde, waar we samen keuzes maken, hoe moeilijk ook  soms.

Op het Democratiefestival praten over onderwerpen die jij belangrijk vindt; over werk en inkomen, gezondheid, duurzaamheid, onderwijs en jeugd en over de manier waarop we met elkaar samenleven. Kijk waar jij persoonlijk staat in actuele discussies in het Ja of Nee Veld. Of ga met politici in debat in de grote Debat-arena. Luister naar persoonlijke verhalen van bijzondere Nederlanders onder de wilgenbomen op het Waalstrand.

Stel zelf je programma samen uit het ruime en afwisselende aanbod.

Gemeenten is gevraagd 50 inwoners uit te nodigen voor het festival. Jong, oud, arm, rijk, met het hele gezin, met je buren of je vriendengroep, politiek betrokken of niet, voor iedereen is het een interessante dag. En de toegang en de reis zijn gratis, eten en drinken is voor eigen rekening.

Wil je meer informatie over het programma, kijk dan op www.democratiefestival.nu.

Op zaterdag 31 augustus vertrekken we gezamenlijk per bus om 9.00 uur vanaf het Raadhuisplein in Boxmeer. Wil je graag mee, meld je dan snel aan door het aanmeldformulier in te vullen op www.boxmeer.nl/democratiefestival. Let op: het aantal plaatsen is beperkt.