Gemeente Boxmeer biedt hulp aan gedupeerden kinderopvangtoeslagaffaire

Home > Inwoners > Nieuwsberichten > Gemeente Boxmeer biedt hulp aan gedupeerden kinderopvangtoeslagaffaire

Gemeente Boxmeer biedt hulp aan gedupeerden kinderopvangtoeslagaffaire

De gemeente krijgt inzage in de gegevens van slachtoffers van de toeslagenaffaire. Deze gegevensuitwisseling tussen de Belastingdienst en gemeente was eerder vanwege privacyregels nog niet mogelijk.

De Belastingdienst heeft de gemeente Boxmeer gemachtigd om contact te leggen met inwoners, die bekend staan als gedupeerden van de toeslagenaffaire. De Belastingdienst gaat zorgen voor een financiële compensatie voor de geleden schade, maar misschien is het ook nog wel gewenst om hulp te krijgen bij andere problemen die door de affaire zijn ontstaan. Denk aan hulp bij de aanpak van schulden, het vinden van werk, huisvesting, zorg, psychisch welbevinden en de opvoeding van kinderen.

Hulpaanbod

In de komende weken krijgen alle 18 gezinnen waarvan de gegevens door de Belastingdienst aan de gemeente zijn verstrekt een hulpaanbod. Wethouder Willy Hendriks-van Haren: “Het is fijn dat we de gedupeerden nu kunnen benaderen. We hopen van harte dat zij gebruik maken van ons hulpaanbod. Het is natuurlijk aan hen om de geboden hulp te accepteren of te weigeren”.