Gemeente Boxmeer en Ongehinderd gaan samen voor toegankelijkheid

Home > Inwoners > Nieuwsberichten > Gemeente Boxmeer en Ongehinderd gaan samen voor toegankelijkheid

Gemeente Boxmeer en Ongehinderd gaan samen voor toegankelijkheid

Een dagje uit, een avondje op stap. Ook mensen die moeite hebben met bewegen, horen of zien, willen hiervan genieten. Naast ongeveer 85 andere gemeenten, sluit gemeente Boxmeer aan bij de landelijke organisatie Ongehinderd.

Ongehinderd zet zich in voor toegankelijke gemeenten in Nederland. Middels de gratis Ongehinderd App en website kunnen mensen met een beperking precies zien welke locaties toegankelijk zijn en welke voorzieningen deze bieden. In de afgelopen periode heeft het keuringsteam van Ongehinderd (gemeentelijke) gebouwen getoetst op toegankelijkheid. Ongehinderd en gemeente Boxmeer roepen lokale ondernemers op om ook werk te maken van toegankelijkheid.

In de week van de toegankelijkheid, 7 t/m 13 oktober 2019 zullen alle verzamelde gegevens opgenomen zijn in de Ongehinderd app. In welke mate locaties toegankelijk zijn kan dan worden ingezien op de app en de website.

Ongehinderd app

Ruim 10% van de inwoners van gemeente Boxmeer hebben een lichamelijk beperking. Dit zijn blinden en slechtzienden, mensen die slecht ter been zijn, rolstoelgebruikers, doven en slechthorenden. Zij kunnen via de app en website zien welke locaties toegankelijk zijn.

Zelf kunt u ook uw steentje bijdragen door middel van het downloaden van de Ongehinderd App en uw favoriete plekjes beoordelen. Een overzicht van de locaties in de gemeente Boxmeer vindt u op https://app.ongehinderd.nl/Spots/boxmeer/.

Meer informatie over Ongehinderd en de Ongehinderd app vindt u ook op www.ongehinderd.nl of vragen via mail: info@ongehinderd.nl of telefoon (040) 780 33 33.

logo ongehinderd