Gemeente Boxmeer genomineerd als bijvriendelijkste gemeente

Home > Inwoners > Nieuwsberichten > Gemeente Boxmeer genomineerd als bijvriendelijkste gemeente

Gemeente Boxmeer genomineerd als bijvriendelijkste gemeente

Nederland zoemtGemeente Boxmeer is in de race voor de titel Bijvriendelijkste Gemeente van Nederland. De nominatie komt van Nederland Zoemt, een samenwerkingsverband dat zich inzet voor bijen en biodiversiteit. De 15 gemeenten die zijn genomineerd, zetten zich bijzonder in om een veilige thuishaven te zijn voor wilde bijen.

Volgens Nederland Zoemt zijn er nu 62 Nederlandse gemeentes bijvriendelijk, dat is 17 procent van het totaal. Een gemeente die bijvriendelijk is, zorgt voor voldoende bloeiende planten en nestgelegenheid, plus goed bermbeheer. Het grasmaaien vindt pas laat in het jaar plaats en er worden bomen geplant die goed zijn voor bijen. Bovendien doet de gemeente er actief wat aan om inwoners uit te leggen wat ze zelf kunnen doen voor een betere biodiversiteit. Ook worden er gemeentemedewerkers geschoold in bijvriendelijk beheer.

De winnaar wordt op 2 november bekend, op de landelijke Natuurwerkdag. Zoetermeer was vorig jaar de meest bijvriendelijke gemeente. Nederland Zoemt is een project van LandschappenNL, Naturalis, IVN Natuureducatie en Natuur & Milieu.