Gemeentelijke onderscheiding voor Frank van Dijk

Home > Inwoners > Nieuwsberichten > Gemeentelijke onderscheiding voor Frank van Dijk

Gemeentelijke onderscheiding voor Frank van Dijk

Frank van DijkZaterdag 9 november ontving Frank van Dijk de Speld van Verdienste van de gemeente Boxmeer. Burgemeester Van Soest reikte de onderscheiding uit voorafgaand aan het prinsenbal van de Boxmeerse Carnavalsvereniging (BCV) de Geitenbok bij café-zaal ’t Centrum in Boxmeer.

De heer Van Dijk is sinds 2007 actief als vorst bij BCV de Geitenbok. Hij wordt gekenschetst als een verbinder en regelaar. In de afgelopen jaren heeft hij ervoor gezorgd dat de banden met carnavalsverenigingen binnen én buiten de gemeente Boxmeer hechter zijn geworden. Daarnaast heeft hij zich ingezet voor het jeugdcarnaval en heeft hij een grote bijdrage geleverd aan de integratie binnen de vereniging van mensen met een beperking. Sinds vorig jaar vieren zij Carnaval onder de naam ‘EigeWijze’. Na 12 jaar heeft de heer Van Dijk besloten om het stokje over te dragen.

Naast zijn inzet voor BCV de Geitenbok is de heer Van Dijk ook als vrijwilliger actief geweest bij tennisvereniging Topspin en bij de stichting SiPieJo die jaarlijks de intocht van Sinterklaas organiseert.