Gemeentelijke onderscheiding voor Martien van Gool

Home > Inwoners > Nieuwsberichten > Gemeentelijke onderscheiding voor Martien van Gool

Gemeentelijke onderscheiding voor Martien van Gool

Woensdag 9 september ontving Martien van Gool de Speld van Verdienste van de gemeente Boxmeer. Wethouder Willy Hendriks-van Haren reikte de onderscheiding uit namens de burgemeester.

Uitreiking aan Martien

De heer Van Gool is ruim 25 jaar actief geweest als EHBO-er. Hij had een EHBO-post aan huis en was ook op locatie aanwezig bij evenementen in de gemeente Boxmeer, waaronder Daags na de Tour, kermis en Metworst. Ook is hij meerdere jaren collectant geweest voor de actie Kerkbalans.
Sinds 1990 was hij met name actief als vrijwilliger voor de Stichting Vrienden zorgcentrum Madeleine. Hij was chauffeur van de rolstoelauto en verzorgde het onderhoud van de rolstoelauto’s en de rolstoelbus. Een aantal jaren geleden is hij gestopt als chauffeur, maar hij bleef doorgaan met de onderhoudswerkzaamheden. Daarnaast was hij tot april ook actief bij de Orangerie van Zorgcentrum Pantein. Hij bracht dagelijks een bezoek aan de bewoners, maakte een praatje en zorgde voor de koffie. Daar waar nodig verrichte hij diverse hand-en-spandiensten.

De heer Van Gool is in maart 90 jaar geworden en is per 1 april 2020 gestopt met zijn vrijwilligersactiviteiten.