Gratis compost

Home > Inwoners > Nieuwsberichten > Gratis compost

Gratis compost

De laatste drie donderdagen en zaterdagen van oktober en de eerste donderdag en zaterdag van november kunt u gratis compost ophalen op de minimilieustraten. Met het gratis uitdelen van compost bedankt Afvalinzameling Land van Cuijk en Boekel u voor uw inspanning om gft-afval en grof tuinafval gescheiden aan te leveren.

Neem zelf een schop mee, want de compost wordt los verstrekt. Per keer mag u 1 m3 meenemen. Deze compost is alleen bestemd voor particuliere huishoudens.

Waar en wanneer kan ik gratis compost ophalen?

Op zaterdag 13, 20 en 27 oktober en zaterdag 3 november kunt u gratis compost ophalen bij de minimilieustraten. En op de donderdagen (11, 18, 25 oktober en 1 november) ook bij de minimilieustraat in Boxmeer.

De openingstijden voor deze actie:

• Boxmeer, Valendries 32 (gemeentewerf). Iedere zaterdag van 9.00 tot 13.00 uur en op donderdag van 9.00 tot 12.00 uur.
  • Overloon, Holthesedijk (gemeenteopslag). Iedere zaterdag van 9.00 tot 13.00 uur.

U kunt het hele jaar door terecht op de groenstraat, Beijerbos 1 in Haps voor gratis compost.

Samen werken aan 100% afvalscheiding in 2030

Van grof tuinafval worden twee producten gemaakt, namelijk compost en een houtachtige biobrandstof. Groente-, fruit- en tuinafval wordt vergist. Uit het hierbij vrijgekomen biogas wordt duurzame energie opgewekt. Verder wordt er hoogwaardige compost van geproduceerd. Compost is een goede bodemverbeteraar. Door compost te gebruiken in uw (moes)tuin, wordt het tuinafval op een nuttige manier hergebruikt en is de cirkel rond. Lever het grof tuinafval zo schoon mogelijk aan op de minimilieustraat of de groenstraat Haps.

Wist u dat...

... etensresten en keukenafval, zoals theezakjes, schillen en koffiedrab ook in de gft-container mogen?