Inzameling taxussnoeisel gaat weer van start

Home > Inwoners > Nieuwsberichten > Inzameling taxussnoeisel gaat weer van start

Inzameling taxussnoeisel gaat weer van start

taxusDe jaarlijkse inzameling van taxussnoeisel door stichting Taxus Taxi is  10 juni weer van start gegaan. Stichting Taxus Taxi komt het taxussnoeisel gratis ophalen. Het snoeisel van deze haagplant wordt gebruikt voor de productie van Taxol, het basisbestandsdeel van de chemotherapie.

Elk jaar opnieuw worden duizenden chemotherapieën gemaakt van het verzamelde taxussnoeisel. “De opbrengst varieert per jaar, maar het allerbelangrijkste is dat met deze inzameling een flinke bijdrage kan worden geleverd in de strijd tegen kanker”, benadrukt Werner Toonen van Stichting Taxus Taxi.

Goede voorbereiding

Om bezitters van de Taxusplant goed voor te bereiden, zijn twee dingen belangrijk:

-              Broei is de grootste boosdoener als het gaat om de bruikbaarheid van het snoeisel. Om dit te voorkomen, adviseert Taxus Taxi mensen altijd om in het midden van het snoeisel een kuil te maken ter grootte van een voetbal.

-              De minimale hoeveelheid is een volle kruiwagen of een halfgevulde Taxus Taxi Tas, die gratis kan worden opgehaald bij verschillende uitgiftepunten.

Afspraak inplannen

Wie wil deelnemen aan deze actie, kan 24 uur per dag een afspraak voor het ophalen inplannen via www.taxustaxi.nl/afspraak. Plan direct nadat u gesnoeid heeft een afspraak in. De taxustwijgjes bevatten dan nog de meeste werkzame stof.

Als vrijwilliger meehelpen?

Stichting Taxus Taxi is nog op zoek is naar vrijwilligers die zich in het seizoen enkele uren per week willen inzetten voor de ‘Strijd tegen kanker’.

Voor meer informatie

Meer informatie over het inzamelen van taxussnoeisel en Stichting Taxus Taxi vindt u op www.taxustaxi.nl of op Facebook, www.facebook.com/taxustaxi