Koninklijke Onderscheiding voor Frans Maassen en Geert Thielen

Home > Inwoners > Nieuwsberichten > Koninklijke Onderscheiding voor Frans Maassen en Geert Thielen

Koninklijke Onderscheiding voor Frans Maassen en Geert Thielen

Oeffeltenaren Frans Maassen en Geert Thielen ontvingen 10 juni de Koninklijke Onderscheiding Lid in de Orde van Oranje Nassau. Wethouder Willy Hendriks-van Haren overhandigde hen deze tijdens de receptie van het 100-jarig bestaan van voetbalvereniging De Zwaluw.

De heer Maassen is sinds 1965 actief betrokken bij de Oeffeltse voetbalvereniging De Zwaluw. Op 13-jarige leeftijd werd hij lid van de vereniging en tot 1986 voetbalde hij in het eerste elftal. Van 1986 tot 2006 was hij leider van het tweede elftal en verrichtte hij al veel hand- en spandiensten voor de vereniging. Sinds 2002 maakt de heer Maassen deel uit van het hoofdbestuur en vanaf 2007 is hij voorzitter van de Technische Commissie. Daarnaast is hij in de afgelopen jaren gestart met de voorbereidingen voor het jubileumboek ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van De Zwaluw. De heer Maassen heeft met zijn vrijwilligerswerk een grote bijdrage geleverd aan het voortbestaan van de vereniging. Zijn betrokkenheid bij de Oeffeltse gemeenschap heeft hij ook getoond in de jaren dat hij als vrijwilliger actief was bij de Verkennersgroep Caspar in Oeffelt (later scouting) waar hij activiteiten voor jongeren organiseerde. Daarnaast is hij sinds 1994 actief in de Lokale Onafhankelijke Partij (LOF) waar hij sinds 2014 voorzitter van is. Vanuit deze rol behartigt hij de belangen van de inwoners van een aantal dorpen (waaronder Oeffelt) in de gemeente Boxmeer.

De heer Thielen is sinds 1996 als vrijwilliger actief bij de Oeffeltse voetbalvereniging. Hij is penningmeester en samen met de voorzitter en de secretaris vormt hij het Dagelijks Bestuur. De rol van penningmeester is niet te onderschatten omdat de vereniging selfsupporting is en alle financiële middelen zelf moet genereren. Na ruim 21 jaar is de vereniging nog steeds financieel gezond en dat is mede te danken aan de inzet van de heer Thielen.
Naast de functie van penningmeester heeft de heer Thielen een aantal jaren een jeugdelftal onder zijn hoede gehad en is hij vandaag de dag leider van de lagere elftallen. Daarnaast is hij ook voor de vereniging actief als scheidsrechter en grensrechter.
De heer Thielen is een onmisbare vrijwilliger voor voetbalvereniging De Zwaluw Oeffelt en heeft een grote bijdrage geleverd aan het voorbestaan van de vereniging die in 2018 haar 100-jarig bestaan viert.

Koninklijke onderscheiding  Koninklijke onderscheiding