Leerlingenvervoer voor schooljaar 2020-2021

Home > Inwoners > Nieuwsberichten > Leerlingenvervoer voor schooljaar 2020-2021

Leerlingenvervoer voor schooljaar 2020-2021

Gaat uw kind komend schooljaar naar een school voor basisonderwijs, speciaal basisonderwijs, speciaal onderwijs of voortgezet (speciaal) onderwijs? En is de afstand die afgelegd moet worden tussen huis en school groter dan zes kilometer? Dan komt u mogelijk in aanmerking voor een tegemoetkoming in reiskosten of vervoersvoorziening.

U kunt deze tegemoetkoming bij de gemeente aanvragen. Een tegemoetkoming kan bestaan uit een vergoeding voor het vervoer per (brom)fiets, openbaar vervoer of,  in uitzonderlijke gevallen, voor eigen vervoer.

Een andere mogelijkheid is dat uw kind in aanmerking komt voor taxivervoer.

De gemeente beoordeelt iedere aanvraag individueel op grond van de gemeentelijke Verordening Leerlingenvervoer. De verordening gaat uit van het vervoer naar de dichtstbijzijnde toegankelijke school.

Aanvragen leerlingenvervoer

Via de link aan de rechterzijde kunt u uw aanvraag indienen.

Om uw aanvraag leerlingenvervoer voor het schooljaar 2020-2021 op tijd te kunnen beantwoorden, is het van belang dat u deze op tijd indient. Wanneer u het formulier vóór 1 juni 2020 naar ons opstuurt, kunnen wij uw aanvraag op tijd behandelen.

Heeft u verder nog vragen? U kunt altijd contact met ons opnemen via telefoonnummer 0485 – 585911.