Leerlingenvervoer voor schooljaar 2021-2022

Home > Inwoners > Nieuwsberichten > Leerlingenvervoer voor schooljaar 2021-2022

Leerlingenvervoer voor schooljaar 2021-2022

Gaat uw kind komend schooljaar naar een school voor basisonderwijs, speciaal basisonderwijs, speciaal onderwijs of voortgezet (speciaal) onderwijs? En is de afstand die afgelegd moet worden tussen huis en school groter dan zes kilometer? Dan komt u mogelijk in aanmerking voor een tegemoetkoming in reiskosten of vervoersvoorziening.

U kunt deze tegemoetkoming bij de gemeente aanvragen. Een tegemoetkoming kan bestaan uit een vergoeding voor het vervoer per (brom)fiets, openbaar vervoer of,  in uitzonderlijke gevallen, voor eigen vervoer.

Een andere mogelijkheid is dat uw kind in aanmerking komt voor taxivervoer.

De gemeente beoordeelt iedere aanvraag individueel op grond van de gemeentelijke Verordening Leerlingenvervoer. De verordening gaat uit van het vervoer naar de dichtstbijzijnde toegankelijke school.

Aanvragen leerlingenvervoer

Wanneer u leerlingenvervoer wil aanvragen, dan kunt u dit doen door het ‘aanvraagformulier leerlingenvervoer school 2021-2022’ in te vullen. Het formulier is digitaal in te vullen en u vindt het formulier hiernaast op deze pagina. U kunt het formulier ook uitprinten en invullen. Het ingevulde formulier kunt u dan per post of per e-mail versturen naar de gemeente. Om uw aanvraag leerlingenvervoer voor het schooljaar 2021-2022 op tijd te kunnen beantwoorden, is het van belang dat u deze op tijd indient. Wanneer u het formulier vóór 15 juni 2020 naar ons opstuurt, kunnen wij uw aanvraag op tijd behandelen.

Heeft u verder nog vragen? U kunt altijd contact met ons opnemen via telefoonnummer 0485 – 585911.