Lezingen Fairfashion Metameer door Fairtrade Gemeente en Karen Kammeraat

Home > Inwoners > Nieuwsberichten > Lezingen Fairfashion Metameer door Fairtrade Gemeente en Karen Kammeraat

Lezingen Fairfashion Metameer door Fairtrade Gemeente en Karen Kammeraat

Op maandag 2 november hebben Karin van Breda van het Landelijk Campagneteam Fairtrade Gemeente en Karen Kammeraat een aantal lezingen gegeven aan de VMBO 3 leerlingen van Metameer.

Karen Kammeraat is de auteur van het boek “GEWOON GOED”- jouw koopgids voor een mooiere wereld. Zij is al ruim 25 jaar bezig met het promoten van duurzame producten waaronder ook eerlijke kleding.Met belangstelling en sommige met een kritische blik volgden de leerlingen de lezing over Fastfashion en Fairfashion. Ze waren verbaasd toen ze hoorden dat het maken van een spijkerbroek 8.000 liter water kost. Ook waren ze onder de indruk van het dierenleed dat door de kledingindustrie te weeg wordt gebracht.

Tips voor duurzamere garderobe

Karen gaf allerlei tips over wat leerlingen zelf kunnen doen om hun garderobe duurzamer te maken. Van een bepaalde periode geen kleren kopen, naar de kledingbibliotheek tot aan het leasen van een duurzame spijkerbroek. Van het ruilen van kleding, naar de kringloop tot aan het zelf maken.

Fairtrade en Fairfashion

De jongeren hebben genoeg informatie meegekregen om over na te denken bij hun eerstvolgende kledingaankoop.De leerlingen gaan de komende periode aan de slag met een verwerkings- keuzeopdracht over het thema Fairtrade. Later in het schooljaar zal de Fairtrade werkgroep gemeente Boxmeer nog een aantal lessen geven over Fairtrade en Fairfashion.

Karen kamm