Lintjesregen 2021

Home > Inwoners > Nieuwsberichten > Lintjesregen 2021

Lintjesregen 2021

lintje in doosjeMaandag 26 april vond de jaarlijkse lintjesregen plaats in aangepaste vorm. In plaats van een feestelijke bijeenkomst in het gemeentehuis van Boxmeer verraste burgemeester Van Soest 8 inwoners van de gemeente Boxmeer bij hen thuis waar hij de Koninklijke onderscheidingen uitreikte.

Wij zijn bijzonder trots op de nieuw gedecoreerden in onze gemeente. 

Mevrouw E.M. (Ellen) van der Arend-Vocking – Boxmeer

Benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau

Mevrouw Van der Arend-Vocking is een sociaal betrokken persoon die zich met hart en ziel inzet voor oudere en kwetsbare personen in de gemeente Boxmeer.
Sinds 2004 is mevrouw actief bij de Stichting Welzijn Ouderen Gemeente Boxmeer. Tot 2014 in de functie van bestuurslid en van 2005 tot 2009 als voorzitter van de werkgroep METUSA (met u samen). Daarnaast organiseert ze sinds 2012 ‘Uit op zondag’ in diverse verpleeghuizen in de gemeente Boxmeer, een gezellige middag met zang, muziek en verhalen. Tevens is mevrouw sinds 2012 bestuurslid van de Stichting Podiumkunsten De Weijer, waar ze naast haar bestuurstaken ook coördinator is van de vrijwilligers.

Ook is ze sinds 2014 een waardevolle vrijwilliger voor BiblioPlus. Ze assisteert bij activiteiten zoals lezingen, cursussen en spelletjesmiddagen en heeft nieuwe initiatieven bedacht en georganiseerd waaronder de BelevenisTafel; bijeenkomsten voor mensen met beginnende dementie en hun mantelzorgers.

De heer P.L.M. (Peter) van den Berg – Overloon

Benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau

De heer Van den Berg is een waardevolle vrijwilliger voor diverse organisaties in Overloon en omgeving.
Van 1955 tot 2018 was hij vrijwilliger bij de deelparochie H.H. Theobaldus en Antonius van Padua. Begonnen als misdienaar en later als voorganger en organisator van vieringen voor de jongerenkerk. Ook was hij vele jaren de inspirator en voorganger in de jaarlijkse carnavalsmis ter voorbereiding op dit feest.
Daarnaast is hij sinds 1967 voorzitter van Scouting Overloon waar hij wordt betiteld als de ‘Pater Familias’. Naast zijn bestuurstaken voert hij het beheer over de blokhut en coördineert hij verschillende evenementen. Daarnaast is hij sinds 1997 penningmeester bij de Stichting Herdenking Slag om Overloon.

De heer Van den Berg is ook actief op muzikaal gebied. Sinds 2009 is hij lid van de muziekcommissie en de concertcommissie van Zangvereniging Logeko. Tevens is hij sinds 2011 dirigent van het KBO-seniorenkoor ‘De Laatbloeiers’ waarvan hij ook medeoprichter is.

Daarnaast is hij sinds 2014 penningmeester van de Stichting BING. Deze stichting organiseert samen met de gemeente lokale vieringen van internationale en/of nationale gebeurtenissen. Ook is de heer Van den Berg sinds 2014 actief voor het Regionaal Bureau voor Toerisme Land van Cuijk. Hij verzorgt rondleidingen door Overloon en is vrijwilliger op toeristische beurzen.

De heer M.G.P. (Maarten) Ebben – Vortum-Mullem

Benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau

De heer Ebben is zeer nauw betrokken bij het verenigingsleven in Vortum-Mullem en zet zich al jarenlang vrijwillig in voor verschillende organisaties in zijn dorp.
Sinds 1980 is hij de drijvende kracht achter VGTumult, de hofkapel die al menig feest in binnen- en buitenland heeft opgeluisterd met hun muziek. Hij organiseert repetities, uitstapjes en optredens.

Van 1990 tot 1998 was hij voorzitter van volleybalvereniging Advendo en onder zijn leiding kwam de fusie met volleybalvereniging Voversa in Sambeek tot stand. Beide verenigingen gingen verder onder de naam Avance waar de heer Ebben nog tot 2000 vicevoorzitter was.

Daarnaast was hij van 2000 tot 2011 voorzitter van Carnavalsvereniging De Plekkers. Mede door zijn inzet ontstond een financieel gezonde vereniging.

Vanaf 2014 heeft hij een grote en belangrijke rol gespeeld bij de verbouwing van de kerk in Vortum-Mullem tot een multifunctionele accommodatie (MFA Knillus). Hij startte als voorzitter van de commissie die hij daarvoor zelf oprichtte en is momenteel nog steeds voorzitter van het bestuur van MFA Knillus. Deze accommodatie biedt niet alleen onderdak aan de vele verenigingen die Vortum-Mullem rijk is, maar ook omliggende dorpen hebben de weg gevonden naar MFA Knillus als locatie voor een vergadering of bijeenkomst.


De heer L.H.M. (Leo) Graat – Boxmeer

Benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau

De heer Graat zet zich al ruim 30 jaar vrijwillig in voor diverse organisaties in Sint Agatha, een kerkdorp van de gemeente Cuijk. Hij groeide op in Oeffelt en werd in de jaren ‘70 lid van voetbalvereniging VCA in Sint Agatha. Van 1990 tot 2011 was hij grensrechter van VCA 1. Daarnaast is hij sinds 1990 tot heden, samen met zijn echtgenote, beheerder van de kantine van de voetbalvereniging.

Ook is de heer Graat sinds 1994 vrijwilliger bij carnavalsvereniging ‘De Ulewappers’ in Sint Agatha. Hij draait bardiensten bij alle activiteiten die door de vereniging georganiseerd worden en verricht waar nodig hand en spandiensten. Daarnaast was hij van 2008 tot 2018 nauw betrokken bij de organisatie van Copa del Agatha, een 3-daags internationaal voetbaltoernooi voor jeugdteams van profclubs onder 19 jaar. Daar hielp hij mee in de voorbereiding met het opbouwen van het terrein en tijdens het toernooi had hij, samen met zijn echtgenote, de leiding over het horecaplein.

Mevrouw L.D. (Loes) Graat-Claassen – Boxmeer

Benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau

Mevrouw Graat-Claassen zet zich al ruim 30 jaar vrijwillig in voor diverse organisaties in Sint Agatha, een kerkdorp van de gemeente Cuijk.

Sinds 1990 tot heden is zij, samen met haar echtgenoot, beheerder van de kantine van de voetbalvereniging VCA. Daarnaast verzorgt mevrouw het wassen van de voetbaltenues van de leden.

Ook is mevrouw sinds 1994 vrijwilliger bij carnavalsvereniging ‘De Ulewappers’ in Sint Agatha. Zij draait bardiensten bij alle activiteiten die door de vereniging georganiseerd worden en verricht waar nodig hand en spandiensten. Daarnaast was zij van 2008 tot 2018 nauw betrokken bij de organisatie van Copa del Agatha, een 3-daags internationaal voetbaltoernooi voor jeugdteams van profclubs onder 19 jaar. Tijdens het toernooi had zij, samen met haar echtgenoot, de leiding over het horecaplein.

Mevrouw J.H. (Corry) Michiels-van Berlicum – Rijkevoort

Benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau

Mevrouw Michiels-van Berlicum is een waardevolle vrijwilliger voor diverse organisaties in Rijkevoort en omgeving.
Sinds 1987 is mevrouw collectant en coördinator van de Hartstichting en vanaf 2014 voor ‘Samen Sterk voor goede doelen’. Daarnaast is zij sinds 1991 vrijwilliger bij Pantein, bij Zorgcentrum Op ’t Hoogveld in Sint Anthonis. Daar assisteert zij wekelijks de gymdocent met de beweeggroepen. Mevrouw weet de inwoners te motiveren om meer te bewegen, zowel binnen als buiten. In 2015 werd ze daarom door Pantein uitgeroepen tot vrijwilliger van het jaar. Ook is mevrouw sinds 2010 vrijwilliger bij Dorpshuis De Poel in Rijkevoort. Daar zorgt zij voor het schoonmaken van de verschillende ruimtes en voor een gezellige aankleding met name voor de feestdagen zoals Sinterklaas, Kerstmis en Carnaval.

De heer H.L.M. (Harry) Raafs – Boxmeer

Benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau

De heer Raafs zet zich al 50 jaar vrijwillig in voor verschillende organisaties in de gemeente Boxmeer.

Sinds 1970 is hij bestuurslid van buurtvereniging ‘Samen Sterk’, waar hij naast zijn bestuurstaken ook activiteiten organiseert. Daarnaast is hij sinds 2010 ook vrijwilliger bij de Onze Lieve Parochie. Hij is lid van de werkgroep die jaarlijks een grote kerstallenexpositie organiseert in de Sint Petrusbasiliek. Daarnaast is hij sinds 2017 koster van de basiliek. Tevens verzorgt hij de voorbereidingen van de Boxmeerse Vaart en is hij lid van het collectantencollege.
Sinds 2015 zet de heer Raafs zich ook in voor de Stichting Welzijn Ouderen Gemeente Boxmeer als maaltijdbezorger. Daarnaast is hij bestuurslid bij de KBO-afdeling Boxmeer en vrijwilliger bij de psychogeriatrische afdeling van de Symfonie waar hij de tuin en de kippen verzorgt.

Mevrouw J.P.M. (Anneke) van Rijswijk-Goorhuis – Sambeek

Benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau

Mevrouw Van Rijswijk-Goorhuis zet zich al vele jaren vrijwillig in voor het welzijn van de ouderen in de gemeente Boxmeer.

Van 2000 tot 2018 was zij coördinator en bestuurslid van Stichting vrijwillige Hulpdienst Boxmeer. Deze stichting ging in 2017 over in Stichting Welzijn Ouderen Gemeente Boxmeer (SWOGB). Mevrouw bleef hierbij betrokken en werd in 2000 bestuurslid en tot 2018 was ze voorzitter. Daarnaast is mevrouw sinds 2002 tot heden begeleidster activerend huisbezoek via de SWOGB.

Ook heeft mevrouw vanaf 2002 een grote bijdrage geleverd voor mensen met dementie en hun mantelzorgers door haar inzet voor Alzheimer Nederland afdeling Land van Cuijk. Ze leidde rondetafelgesprekken, werd bestuurslid van het Alzheimercafé, maakte deel uit van het Dementie Keten Team dat later landelijk uitgerold werd. Daarnaast was ze voorzitter van de werkgroep Informatie en Voorlichting. Ze startte een contactgroep voor lotgenoten en organiseerde een ontmoetingscentrum in Boxmeer.