Maatregelen vanaf 1 juni

Home > Inwoners > Nieuwsberichten > Maatregelen vanaf 1 juni

Maatregelen vanaf 1 juni

Toelichting

Vanaf 1 juni gelden versoepelde coronamaatregelen. De veiligheidsregio Brabant Noord geeft via de noodverordening toelichting op de maatregelen.


 

Hoe werkt het op het terras met 1,5 meter?

De veiligheidsregio Brabant Noord beantwoordt deze vraag als volgt:

"De aanwezigen dienen te allen tijde ten minste 1,5 afstand te houden tot de dichtstbijzijnde persoon. En ook hier geldt dat een scheidingswand dit niet anders maakt. De afstandseis geldt niet voor personen die een gezamenlijk huishouden vormen. Zij hoeven onderling geen 1,5 meter afstand te houden. Ook voor de buitenterrassen geldt dat de afstandseis van 1,5 meter gehandhaafd wordt vanaf 3 personen. Handhaving geschiedt in eerste instantie door de locatie-eigenaar." - Noodverordening Brabant Noord 1 juni.

Terrasuitbreiding

Als het de openbare ruimte en het weggebruik niet belemmert, kunnen horecaondernemers (mogelijk) in aanmerking komen voor terrasuitbreiding. Uitbreiding van het terras betekent uitbreiding van de oppervlakte, niet het aantal zitplaatsen. Om te beoordelen of u als horecaondernemer in aanmerking komt voor terrasuitbreiding, neemt u contact op via gemeente@boxmeer.nl, ter attentie van de afdeling Vergunning, Toezicht en Handhaving. Zij zullen uw plan beoordelen en met u meedenken over de mogelijkheden.