Mogelijkheden zomerkampen en kindervakantieweken

Home > Inwoners > Nieuwsberichten > Mogelijkheden zomerkampen en kindervakantieweken

Mogelijkheden zomerkampen en kindervakantieweken

Met de versoepelingen van de coronamaatregelen zijn er tijdens en na de zomervakantie ook mogelijkheden voor onder andere kindervakantieweken en (zomer-)kampen. In de protocollen op www.wegaanopzomerkamp.nl/organisatoren vindt u een overzicht van wat wel en niet mag voor:

• zomerkampen voor kinderen t/m 12 jaar
  • zomerkampen voor kinderen van 13 t/m 18 jaar
  • vakantieactiviteiten

Deze protocollen geven antwoord op veel vragen over bijvoorbeeld locatie, vervoer, sanitair, activiteiten en meer. Door de Rijksoverheid is akkoord gegeven op deze protocollen en wordt ook verwezen naar deze website.

Het kan zijn dat u een melding moet indienen voor uw evenement of dat u andere toestemmingen nodig heeft, zoals bijvoorbeeld een geluids- of stookontheffing of een ontheffing overnachten. Deze kunt u aanvragen bij de gemeente t.a.v. de afdeling Vergunningen, Toezicht en Handhaving.

Heeft u vragen of twijfels over wat wel en niet mag en of u een ontheffing nodig heeft? Neem dan vooral contact op met de gemeente Boxmeer. Wij kijken dan graag mee naar wat toegestaan en wat nodig is. Bel 0485 585911 of mail naar gemeente@boxmeer.nl onder vermelding van ‘protocol zomerkamp’.

Aanvullende informatie over andere varianten van evenementen volgt zo spoedig mogelijk.