Nieuwe kazerne Oeffelt officieel in gebruik genomen

Home > Inwoners > Nieuwsberichten > Nieuwe kazerne Oeffelt officieel in gebruik genomen

Nieuwe kazerne Oeffelt officieel in gebruik genomen

Vrijdag 26 maart 2021 is de nieuwe brandweerkazerne in Oeffelt officieel in gebruik genomen. Postcommandant Henk van den Hoogen ontving uit handen van Commandant Brandweer Marie-Louise van Schaijk de sleutel. De kazerne in Oeffelt, gelegen aan de Hapseweg, is de eerste kazerne die volledig onder eigen verantwoordelijkheid van Veiligheidsregio Brabant-Noord is opgeleverd.

Een team bestaande uit de architect, bouwbegeleiding, technische adviseurs, afgevaardigden van onze organisatie, waaronder de brandweervrijwilligers van de post Oeffelt en de aannemer Cornelissen Bouwbedrijf werkten afgelopen maanden hard aan de realisatie. De kazerne kenmerkt zich door een glooiende overgang van het stedelijke naar het landelijke, met aan de buitenzijde houten wandbekleding en een ‘groen’ dak.

Blikvanger

“We zijn erg enthousiast en vol lof over het resultaat. Ook van binnen is de kazerne op en top ingericht. Bij het binnenrijden van Oeffelt springt de kazerne meteen in het oog. De brandweerauto’s zijn vanuit de verlichte remise prominent te zien. Het is de blikvanger van Oeffelt”, aldus postcommandant Van den Hoogen.

Feestelijk opening

De wens voor een nieuwe kazerne bestond al sinds 2010. De oude kazerne ligt hemelsbreed 400 meter van de nieuwbouw vandaan en was dringend toe aan een update. Het proces duurde uiteindelijk ruim 10 jaar, maar het resultaat mag er zijn. Vanwege corona gelden er op de post strikte voorwaarden voor bezoek van externen. De echte feestelijke opening volgt daarom later dit jaar, zodra het weer kan. De post zet dan haar deuren open voor de bouwers, het ontwerpteam, de gemeente, de vrijwilligers van de post en de buurtbewoners.

Postcommandant Henk van den Hoogen ontvangt uit handen van Commandant Brandweer Marie-Louise van Schaijk de sleutel.