Nog twee zaterdagen gratis compost op minimilieustraten

Home > Inwoners > Nieuwsberichten > Nog twee zaterdagen gratis compost op minimilieustraten

Nog twee zaterdagen gratis compost op minimilieustraten

Op donderdag 4 mei (locatie Boxmeer) en op zaterdag 29 april en 6 mei (locatie Boxmeer en Overloon) kunt u bij de minimilieustraat gratis compost ophalen. Deze compost is alleen bestemd voor particuliere huishoudens.

AfvalzakjeDe openingstijden tijdens deze actie zijn:

• Boxmeer, Valendries 32 (gemeentewerf): iedere donderdag geopend van 9.00 tot 12.00 uur (met uitzondering van Koningsdag) en op zaterdag van 9.00 tot 13.00 uur.
  • Overloon, Holthesedijk (gemeenteopslag): iedere zaterdag geopend van 9.00 tot 13.00 uur.

Houd er rekening mee dat de compost los wordt verstrekt en dat u zelf een schop meeneemt om de compost in te kunnen laden. Per keer mag u 1m3 (oftewel 1000 liter) meenemen.

Ook kunt u te allen tijde, tijdens openingstijden, terecht op de groenstraat in Haps (Beijersbos 1) voor gratis compost.

Van afval naar grondstof

Van grof tuinafval, wat u gratis naar de minimilieustraat in uw gemeente of de groenstraat in Haps kunt brengen, worden twee producten gemaakt, namelijk compost en een houtachtige biobrandstof. Compost is een goede bodemverbeteraar. Door compost te gebruiken in uw (moes)tuin, wordt het tuinafval op een nuttige manier hergebruikt en is de cirkel rond. Lever het grof tuinafval zo schoon mogelijk aan op de minimilieustraat of de groenstraat in Haps.

Voor meer informatie

Kijk op de AfvalApp